Tuovatko viikonlopun monet sateet viimein lunta eteläänkin? Liikaa ei pidä innostua: "Mahdollisuus marraskuiseen loskasäähän"

Ensi viikolla pääsee ulkoilemaan huippusäässä, mutta sitten tilanne muuttuu jälleen – Pekka Pouta näyttää, mitä pitkä ennuste lupaa 6:11
MTV Uutiset Live: Viikonloppu on sateinen, mutta ensi viikolla koittavat kevättalviset pakkassäät. Pekka Pouta kertoo, miltä helmikuun pitkä ennuste näyttää.

Viikonloppuna eteläänkin saadaan hetkeksi lunta, mutta pysyvät kinokset jäävät toistaiseksi haaveeksi.

Tammikuun viimeinen viikko on ennusteiden mukaan hyvin sateinen. Forecan meteorologi Joanna Rinne kertoo, että hajanaisia sadealueita kulkee maan ylitse pitkin viikkoa ja viikonlopun yli.

– Viikonloppua kohden sateet saavat etelässä lumisemman olomuodon. Lounaassa mukana voi olla vettä.

Koko maa ei pysy pakkasen puolella, vaan ainakin lounaisrannikolla ja etelässä lämpötila pysyttelee nollan tuntumassa.

Vaikka viikonlopun sateet tulisivat etelässä rehellisenä lumisateena, lämpötilan vuoksi pysyvistä kinoksista on turha haaveilla.

– Mahdollisuus on pikemminkin loka-marraskuiseen loskasäähän.

Sen sijaan ainakin Keski-Suomi saa viikonloppuna muutaman sentin lisää lunta. Lapissa sää näyttää viikonloppuna selkeältä.

Helmikuu alkaa kylmänä

Helmikuun ensimmäinen viikko alkaa koko maassa kylmempänä.

Pakkasta voi olla ensi viikolla aivan eteläisintä Suomea myöten, Keski-Suomessa lämpötila laskee 5–10 asteen pakkaslukemiin ja Lapissa voi olla jopa parinkymmenen pakkaset.

– Tuolloin etelässäkin voidaan yöllä mitata kaksinumeroisia lukemia.  

Lue myös:

    Uusimmat