Terveellisempiä leivonnaisia? Näin helposti lisäät kuitua kekseihin

Tee ruokavaliostasi kuitupitoisempi nauttimalla kuitua myös jälkiruokaherkuissa. Lue, miten yksinkertaisin niksein voit lisätä keksitaikinaan kuitua!

Monikaan aikuinen ei saa tarpeeksi kuitua ravinnostaan. Tämän vuoksi kuitua kannattaakin lisätä myös odottamattomiin herkkuihin. Runsaskuituinen ruokavalio on hyväksi, sillä kuitu pitää kylläisenä ja pitää aineenvaihdunnan kunnossa.

Kuidun lisääminen esimerkiksi kekseihin on yllättävän helppoa. Lue vinkit, joilla saat lisättyä pikkuleipätaikinaan kuitua silmänräpäyksessä!

Täysjyväjauho

Monissa perinteisissä pikkuleipäresepteissä vaaditaan valkoista vehnäjauhoa, mutta vaihdos edes osittain täysjyväjauhoihin nostaa herkkujen kuitupitoisuutta.

Pellavansiemenet

Ruokalusikallisella pellavansiemenrouhetta voi lisätä leivonnaistaikinaan kolme grammaa kuitua muuttamatta olennaisesti herkun makua tai koostumusta. Sekoita pellavansiemenrouhe muiden kuivien ainesten joukkoon ja valmista keksit muutoin reseptin mukaan.

Hedelmät ja vihannekset

Monessa reseptissä voi öljyn sijaan käyttää omenasosetta. Tuloksena ovat mehevät keksit ilman turhaa rasvaa ja lisänä saat vielä kuitua. Myös raastetut hedelmät tai vihannekset, kuten omenat tai kesäkurpitsat, antavat kekseille hyvän koostumuksen ja lisää kuitua. Keksitaikinaan voi lisätä myös kuivattuja hedelmiä, kuten rusinoita tai karpaloita. Kurpitsasoseella voi myös korvata rasvan joissain resepteissä.

Pähkinät ja siemenet

Myös pähkinöillä ja erilaisilla siemenillä saa lisättyä keksitaikinan kuitupitoisuutta. Auringonkukan- ja seesaminsiemenet sisältävät noin 0,5 grammaa kuitua ruokalusikallista kohden. Maapähkinät, saksanpähkinät ja mantelit ovat yleinen ainesosa keksitaikinoissa, sillä niistä keksit saavat herkullisen maun ja hyvän koostumuksen lisäksi kuitua. Neljässä kokonaisessa saksanpähkinässä on jo liki gramma kuitua.


(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat