Terminator 2 The Ultimate Edition

R1 (USA).

DVD. 1991. Ohjaus: James Cameron. Artisan Entertainment. 156 m. Anamorfinen kuva 2.30:1. Alkuperäinen teatterikuvasuhde 2.40:1. Kuvattu Super 35:lle. Ääniraitoina Dolby Digital Surround EX ja DTS5.1. Extreme AV 270 mk.

E: ***** K&Ä: ***** Ex: *****

Harvinainen täysien tähtien paketti kahdella DVD9-levyllä. Metalliin pakattu huippuversio toiminta-elokuvasta, joka ei ole kymmenessä vuodessa laisinkaan vanhentunut.

Aiemmin Suomessa näkemättömiä kohtauksia: Linda Hamilton vanhana rouvana, terminaattorin päänaukaisu, T-1000 tutkii vuoteen ja ihanneisä-Schwarzenegger opettelee hymyilemään.

Metallinen sävy kuvassa. Aavistus rakeisuutta a la Cameron. Ei kirkkain eikä tarkin, mutta tyylilleen uskollinen. Vain hieman kuvaltaan rajattu versio..

DTS on hieman muhkeampi ja miellyttävämpi, mutta DD5.1 on taas kovempi ja armottomampi ääniraita. Kolme eri elokuvaa: teatteriversio, special edition sekä kolmas versio, johon on lisätty saumattomasti kaksi uutta, aiemmin leikattua kohtausta.

Kolmas versio on nk. pääsiäismuna. Siihen pääsee special editionista, kun kirjoittaa tuomiopäivän luvun 82997. Teksti "future is not set" ilmestyy pikku hiljaa näkyviin. T-800:n molemmat silmät muuttuvat punaisiksi. Pian voit klikata kohtaa Extended Edition. Jos ei toimi, niin jokaisen numeron jälkeen kannattaa painaa ok-nappulaa.

Ylimääräinen levy sisältää kolme dokumenttia, taustatietoa maskeerauksesta tehosteisiin, biografit, tiiserit ja trailerit, koko käsikirjoituksen ja 700 storyboardia. DVD-ROM-osuudessa voi verrata käsikirjoitusta valmiiseen elokuvaan. Webbilinkit. THX testipaketti. 26 (!) tekijän audiokommentaarit. 32 sivun triviavihko.

Teksti: Pekka Suorsa

Lue myös:

    Uusimmat