Teräväinen avasi maalitilinsä, Aho venytti pisteputkeaan – Carolinan venäläistulokas teki historiaa

Myös Carolina Hurricanesin ja New York Rangersin välisestä NHL-ottelusta muodostui maalinäytös, kun hurrikaanipaidat nappasivat 8–5-voiton. Suomalainen Carolina-kaksikko Teuvo Teräväinen ja Sebastian Aho iski tehoille Teräväisen tyhjiin viimeistelemässä illan viimeisessä osumassa.

Pääkuvan videolla Teräväisen Ahon syötöstä iskemä maali.

Aho jakoi keskialueelta rystysyötön hyökkäyssiniselle Teräväiselle, joka sihtasi loppuosuman viimeisellä minuutilla tyhjään Rangers-pömpeliin.

Teräväiselle maali oli kauden ensimmäinen. Suomalaisella on nyt kolmen pelin jälkeen plakkarissaan tehot 1+1. Aho on puolestaan luovinut tehoille kauden jokaisessa ottelussa, ja hänen saldonaan komeilee 1+3.

Carolinan tehot New Yorkia vastaan jakautuivat laajalle rintamalle, mutta kolme pistettä nakuttivat Warren Foegele (2+1), Jordan Staal (1+2) ja Justin Williams (0+3).

Carolinan 18-vuotiaasta venäläisestä tulokashyökkääjästä Andrei Svetshnikovista tuli NHL-historian ensimmäinen 2000-luvulla syntynyt maalin tehnyt pelaaja. Hän ohjasi kolmannessa erässä Justin Faulkin laukauksen verkon perukoille. Kyseinen 6–5-osuma oli Hurricanesin voittomaali.

Aiemmin Montreal Canadiensin Jesperi Kotkaniemestä, 18, tuli NHL:n historian ensimmäinen 2000-luvulla syntynyt tehopisteen kirjannut pelaaja. Hän oli kyseisessä kauden avanneessa Toronto Maple Leafs -ottelussa ylipäätään ensimmäinen 2000-luvulla syntynyt NHL:ää pelannut jääkiekkoilija.

Lue myös:

    Uusimmat