Eeppinen NHL-ilta! Tehopakki Henri Jokiharju nousi pörssikakkoseksi – Kasperi Kapanen nautiskeli namumaalin

Chicago Blackhawksin suomalainen tulokaspuolustaja Henri Jokiharju vietti kolmen tehopisteen iltaa, kun Toronto Maple Leafs juhli NHL:ssä hurjan maali-iloittelun voittoa jatkoajalla 7–6.

Ylälaidan videolla kuvaa yön NHL-kierrokselta.

Jokiharju oli alustamassa toisessa erässä Chicagon 3–3-tasoitusta ja kolmannessa erässä Chicagon 5–5- ja 6–6-tasoituksia.

Ensimmäisessä näistä, John Haydenin 3–3-maalissa, Jokiharju lähetti kiekon siniviivan tuntumasta ranteellaan maalille, ja Hayden suti reboundin juuri ja juuri maaliviivan yli (video NHL:n verkkosivuilla). Osuma hyväksyttiin videotarkistuksen jälkeen.

Ottelun loppua kohden meno kävi hurjaksi, ja ajassa 58.36 syntyi 5–5-tasoitus. Jokiharju leipoi kiekon viivasta b-pisteen lähettyvillä päivystäneelle Patrick Kanelle, joka otti kiekon luistimella haltuunsa ja hetken veivaamisen jälkeen viritti rannelaukauksensa jyvän kohdilleen (video NHL:n verkkosivuilla).

Toronton Auston Matthews vei joukkueensa johtoon vain 22 sekunnin päästä, mutta puolisen minuuttia tästä, ajassa 59.31 asialla oli jälleen Kane. Nyt Jokiharju oli vasemmalla puolella siniviivaa, ja Kane tälläsi kiekon poikittaissyötöstä suoraan häkkiin.

Maple Leafsin Morgan Rielly pani ottelun pakettiin jo jatkoajan 19. sekunnilla, kun hänen rannelaukauksensa painui maaliin Chicago-maalivahti Cam Wardin längistä.

Toronton Kasperi Kapanen kirjautti ottelussa tehot 1+1. Ykkösketjuun avauserässä nostetun suomalaishyökkääjän viimeistelemä Maple Leafsin 1–2-kavennusmaali oli todellista herkkua: Auston Matthews nosti puolustusalueelta lättysyötön keskialueelle, Kapanen tikkasi nopeajalkaisesti perään, karkasi läpi ja laukoi kiekon vuorenvarmasti ohi Wardin.

Toronton 2–2-maalissa Kapanen puolestaan tarjoili Matthewsille nappisyötön maalin vasemmalle kulmalle, ja yhdysvaltalainen kiitti osuman veroisesti (video NHL:n verkkosivuilla).

Matthews kihautti illan ykköstehomiehenä pisteet 2+2. Kapanen (1+1) avasi nyt kauden kolmannessa pelissä pistetilinsä, kun taas Jokiharju on iskenyt kolmeen peliin yhteensä tehot 0+5. Hän johtaa suomalaisten pistepörssiä ja on NHL:n puolustajien pistepörssissä toisena. Edellä on vain Toronto-pakki Morgan Rielly (2+4), joka naputti Chicagoa vastaan tehot 1+2.

NHL:n kaikkien pelaajien syöttöpörssissä Jokiharju on ykkösenä. Koko sarjassa vain neljä pelaajaa on tehnyt häntä enemmän pisteitä. Viidellä muullakin pelaajalla on kasassa viisi pinnaa, mutta koska Jokiharjun kaikki pisteet ovat syöttöjä, hän on pistepörssissä yhdeksännellä tilalla.