Mainos

Terassilta häädetyn suomalaisperheen kohtalo jakaa mielipiteitä: "En kaipaa korviini lasten kitinää"

MTV Lifestyle kertoi vastikään helsinkiläisperheestä, joka seurueineen yllättyi, kun ravintolan henkilökunta pyysi heitä poistumaan, sillä seurueeseen kuului yksivuotias lapsi. Aihe on saanut aikaan paljon keskustelua Facebookissa.

– Terassilta ilmoitettiin, etteivät lapset saa olla terassilla vanhempien seurassa iltakuuden jälkeen. Sääntö koskee siis myös vaunuissa olevia vauvoja, perheenäiti kertasi illan tapahtumia.

Anniskelulaki kieltää Suomessa alkoholin tarjoilun alle 18-vuotiaille. Laki ei kuitenkaan kiellä lasten läsnäoloa terassilla vanhempien seurassa. Tämän säännön puitteissa ravintolat saavat itse päättää, sallivatko he lapset terasseilla.

"Terassit ja kesä kuuluvat kaikille"

MTV:n ja MTV Uutisten Facebook-sivuilla keskustelu siitä, onko lasten sopivaa viettää aikaa terassilla, kävi kuumana. Moni kommentoi olevansa sitä mieltä, että lapsille on tilaa terasseilla siinä missä heidän vanhemmilleenkin.

– Ikään katsomatta, ei kai kännijuominen ole terassien tarkoitus, jolloin lapsetkin voivat vanhempiensa kanssa istahtaa nauttimassa vaikkapa jäätelöstä, Facebookissa kommentoitiin.

– Ei lasillisessa viiniä ruoan kanssa ole mitään vikaa, ei lapsi siitä alkoholistiksi tuu ellet itse näytä muuta huonoa esimerkkiä! Minun perheessä on nautittu ruokapöydässä lasillisesta viiniä, ei päivittäin mutta melkein enkä itse juo paljon mittään alkoholia. Järki päähän kun juot, nauti äläkä juo siihen asti kun olet koomassa!

– Tällä suhtautumisella annetaan jo pienille lapsille se kuva, että oluen tai siiderin juomisessa on jotain ihmeellistä jopa salaperäistä. Siksi sitä pitää päästä kokeilemaan niin pian kuin on mahdollista. Seurauksena kaksi- kolmetoistavuotiaita näkee hortoilevan humalaisina, kun on joku holtiton aikuinen juomia hakenut.

"En todellakaan kaipaa korviini lasten kitinää"

Osa kommentoijista oli kuitenkin ehdottomasti sitä mieltä, että lasten paikka ei ole terassilla. Jotkut myönsivät suoraan, että myös lasten pitämä meteli terassilla ärsyttää.

– Jos menen terassille nauttimaan viinistä ja rentoutumaan, niin en todellakaan kaipaa korviini lasten kitinää ja kiukuttelua. Heille on omat huvipuistonsa ja "mäkkärinsä". Siis ei lapsia terassille, ei ainakaan ilta-aikaan. Ja kyllä, kyllä minulla itselläni on lapsia, nyt jo tosin aikuisia. Enpä juuri alkoa käyttänyt heidän ollessaan pieniä, enkä todellakaan viettänyt heidän kanssa aikaa terassilla. Nyt siihen on aikaa ja haluan tehdä sen tosiaankin rauhassa, Facebookissa kommentoitiin.

– Ymmärrän sen, että tietyn kellonajan jälkeen lapset ei ole tervetulleita, koska vanhemmat ei ole ainoat aikuiset siellä terassilla. Jotkut haluaa juoda kaljaa ilman kirkuvia lapsia ympärillä ja toiset örveltää eikä sovi käytösmalleiksi pienille lapsille.

– Ei ne pienet kännisten keskelle kuulu. Terassit on aikuisten aluetta, ei ne känniset kuulu myöskää leikkipuistoon, mikä on lasten aluetta. Ei alkoholista pitäisi mörköä tehdä, mut onko oikeasti sopivaa viedä lapset kattomaan aikuisten dokaamista? Eikö tosissaan muuta tekemistä keksitä kuin terassilla juopottelu?

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.