Mainos

Terassi komposiittimateriaalista

Tällä kertaa terassi tehtiin aivan uudesta ja varsin eksoottisesta materiaalista. UPM-Kymmene on tuonut markkinoille kokonaan uuden Profi Deck -terassilaudan, josta noin kaksi kolmasosaa on puukuitua ja loput muovia. Sen seurauksena tätä ontelorakenteista, mitoiltaan 150 x 28 mm lautaa on yhtä helppo käsitellä kuin puuta ja se kestää aurinkoa, vettä ja pakkasta yhtä hyvin kuin muovi. Ontelorakenteesta seuraa myös sellainen etu, että mahdolliset sähköjohtojen vedot on helppo tehdä laudan sisällä.

Pohjatyöt tehtiin kuin mihin muuhun terassiin hyvänsä: poistettiin pintamaa ja kaikki humus, lisättiin routasuojaus ja päällimmäiseksi tiivistettiin murske, jonka päälle asetettiin samasta materiaalista tehty 60 x 40 mm koolauslaudoitus. Tämä sopii hyvin maan pinnalle asennettavaksi, mutta kantavaa rakennetta siitä ei voi tehdä.

Lautojen kiinnitys tehtiin rosteriruuveilla. Järjestelmään kuuluvat erilliset, kokonaan piiloon jäävät kiinnityspalat, joiden kynnet sopivat vierekkäisten lautojen uriin. Laudoituksen reunat kätketään erityisillä otsalaudoilla, jotka kiinnitetään niinikään rosteriruuveilla runkoon. Reiska käytti tietysti omia kaappaus- ja halkaisusirkkeleitään, mutta työkaluiksi kelpaavat aivan yhtä hyvin tavalliset jokamiehen työkalut − käsi- tai sähkösahat, sirkkelit, ruuvinvääntimet ja vasarat.

ProfiDeck-terassia ei tarvitse − itse asiassa ei edes voi pintakäsitellä. Grafiitinharmaana tai punaruskeana saatava lauta kestää talvet kesät semmoisenaan vaatimatta minkäänlaista huoltoa.

Lisätietoja: UPM-Kymmene.

(JKA 31.8.2007)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja