Terapeutti vinkkaa: Jos ero kumppanista pyörii mielessä, kysy itseltäsi tämä kysymys

Päivän nimi: Tuomas Rajala 8:41
KATSO MYÖS: Ero voi olla riitaisa ja kipeä, mutta kuka miestä tukee? Tuomas kirjoitti ero-oppaan miehille: "Miesten kuolleisuus kaksinkertaistuu avioeron jälkeen"

Psykoterapeutti kertoo, mitä kysymystä kannattaa pohtia, jos ero kumppanista pyörii mielessä.

Parisuhteisiin erikoistunut terapeutti Stina Sanders jakaa usein suhdeneuvoja TikTok-tilillään. Lontoossa asuva Sanders on jakanut vinkkejään myös eri tv-ohjelmissa, kertoo The Sun.

Hiljattain Sanders julkaisi videon, jolla kertoo vinkkinsä eroa pohtiville.

– Kun asiakas kysyy, pitäisikö hänen jäädä parisuhteeseensa, kysyn häneltä tämän kysymyksen: inspiroiko kumppanisi sinua ja tukeeko hän kasvuasi, vai estääkö hän sinua kasvamasta?

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä

– Loppujen lopuksi siitä on kyse. Tuntuuko sinusta siltä, että sinua tuetaan, vai tuntuuko, että kumppanisi pidättelee sinua?

Sanders kehottaa myös miettimään asiaa toisinpäin. Tuetko itse kumppanisi kasvua vai pidätteletkö häntä?

Ennen kuin alat edistämään eroa, kysy siis itseltäsi, annatteko toisillenne mahdollisuuden kukoistaa. Vastaus voi auttaa päättelemään, oletko oikean ihmisen kanssa.

Eropiikkejä nähdään usein lomien jälkeen:

Kesäloma koettelee parisuhdetta 7:22
Erotilastoissa näkyy piikki aina lomien jälkeen. Parisuhdevalmentaja ja eroasiantuntija Marika Rosenborg kertoi Huomenta Suomessa kesäkuussa 2018, mistä se johtuu. Odotetaanko parisuhteelta ja kumppanilta nykyään liikoja? Miten kannattaa toimia, jos juuri lomalla huomaa, että parisuhde mättää? Mitä ylipäätään pitää tehdä, jos jonkin asian suhteessa haluaa muuttuvan?


Lue myös:

    Uusimmat