Tenoripoliisi kuvaili Pridea friikkisirkukseksi, kertoo rikosilmoituksen tehnyt yhdistys – Schroderus IS:lle: "Kamalaa, jos en saa ilmaista pahaa mieltäni"

5:00
Joulukuussa 2020 Schroderus kertoi olevana huolissaan nuorten väkivallasta.

Oulu Pride ry on tehnyt tenoripoliisina tunnetun Petrus Schroderuksen Facebook-kommenteista rikosilmoituksen ja kantelun yhdenvertaisuusvaltuutelle, järjestö tiedottaa.  

Oulun Priden mukaan Petrus Schroderus on kuvaillut Prideä myötähäpeää aiheuttavaksi friikkisirkukseksi, ja syyttää kulkueisiin osallistuvia käytöstapojen ja siveellisyyden puutteesta. 

Kommentit eivät ole enää julkisesti näkyvillä Schroderuksen Facebook-sivulla. 

– Olemme tehneet ansiokkaasti yhteistyötä Oulun poliisin kanssa, ja toivon, etteivät tämäntyyppiset yksittäisen poliisin kommentit vaaranna yhteistyön aikaansaama turvallisuuden tunnetta, toteaa Oulu Priden tuottaja Martu Väisänen tiedotteessa. 

Ilta-Sanomien haastattelema Schroderus ihmettelee rikosilmoitusta. 

– Miksi pitää valheellisesti väittää, että olen viime aikoina kirjoittanut jotakin. Tekstihän on vuodelta 2018, Schroderus kertoo Ilta-Sanomille. 

Suomalaisilta on Schroderuksen näkemyksen mukaan viety sananvapaus. 

– On kamalaa, jos en saa julkisesti ilmaista omaa pahaa mieltäni. Millä tavalla kiihotan vihaan, jos sanon, että minua v*****aa. En väitä ilmaisevani itseäni aina korrektisti, mutta nyt rikosilmoituksen kohteena oleva teksti on irrotettu asiayhteydestä, hän totesi Ilta-Sanomille. 

Poliisi IS:lle: Schroderus teki päivitykset yksityishenkilönä

Oulun Priden mukaan Petrus Schroderus on esiintynyt mediassa näkyvästi poliisina, ja yleisö voi tulkita hänen edustavan aina ammattiryhmäänsä ja työnantajaansa. 

– Siksi hänen tulisi pidättäytyä loukkaavasta kommentoinnista. Ei riitä, että hän toteaa esittäneen kommenttinsa yksityishenkilönä. Viranomaisilla on lakisääteinen velvollisuus edistää yhdenvertaisuutta ja puuttua kaikenlaiseen seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kohdistuvaan syrjintään ja häirintään, Priden tiedotteessa todetaan. 

Pride toivoo tiedotteessaan Oulun poliisilta kannanottoa ja irtisanoutumista Schroderuksen somessa levinneeseen kommenttiin. 

Näin asiaan ottaa kantaa Ilta-Sanomien haastattelema Oulun apulaispoliisipäällikkö Arto Karnaranta

– Tapauksessa on kyse Schroderuksen yksityishenkilönä tekemistä somepäivityksistä. Prosessit, joita tästä toiminnasta on pantu vireille, ovat toisten viranomaisten käsittelyssä. Rikosilmoituksen osalta toimivaltainen viranomainen on valtakunnansyyttäjäntoimisto. Oulun poliisilaitos ei ota kantaa keskeneräiseen asiaan. 

5:40
Viime vuonna Korona siirsi Pridea syyskuulle, mutta viikkoa on juhlittu etänä – lämmin sää vei juhlijoita myös Helsingin puistoihin, kurkkaa juhlahumuun (1)


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja