Tennistähti voitti upean nousun jälkeen, mutta joutui vihan kohteeksi – legenda älähti käytöksestä: "Nykyään on toisin"

Yksi piste voi muuttaa paljon tenniksessä. Ranskan Kristina Mladenovic romahti pahasti Ranskan avointen ottelussaan Saksan Laura Siegemundia vastaan, kun tuomarivirhe vei häneltä erävoiton.

Mladenovic johti ensimmäisen kierroksen ottelun ensimmäistä erää jo lukemin 5–1, luuli jo voittaneensa erän, mutta joutui lopulta pettymään. Siegemund voitti ottelun erin 7–5, 6–3 ja eteni toiselle kierrokselle.

Suurimman huomion ottelun jälkeen varasti kuitenkin yksi piste ensimmäisessä erässä.

Tilanteessa 5–1 Mladenovic sai eräpallon. Ranskalainen löi onnistuneen pysäytyslyönnin, jonka Siegemund kuitenkin sai palautettua. Hidastuskuvat näyttivät kuitenkin pallon pompanneen kahdesti saksalaisen kenttäpuoliskolla.

Tämä jäi ottelun päätuomarilta huomaamatta. Mladenovic protestoi, mutta mikään ei auttanut, piste saksalaiselle. Ranskalaisen mieli järkkyi.

Voit katsoa tilanteen alta tai tästä linkistä.

Mladenovicilla oli tilanteen jälkeen vielä useita eräpalloja, mutta saksalainen selvitti ne kaikki, vei erän ja lopulta koko ottelun.

Mladenovic sanoi ottelun jälkeen kiistanalaisen tilanteen jääneen vaivaamaan häntä.

– Se luultavasti vei vähän keskittymistäni. Vaikka yritin, olin vähän poissaoleva. Jäin miettimään sitä pistettä ja sitä, että meidän olisi pitänyt pelata jo toista erää. Se ei ollut helppoa, Mladenovic sanoi New York Timesin mukaan.

Kiistanalainen tilanne sai paljon huomiota ottelun jälkeen myös sosiaalisessa mediassa. Monen mielestä Siegemundin olisi pitänyt itse ilmoittaa pallon pompanneen kahdesti. Tennislegenda Martina Navratilova otti voimakkaasti kantaa Mladenovicin puolesta.

– Se oli kauheaa. Normaalisti loistava tuomari ei huomannut sitä. Vanhoina hyvinä aikoina me pelaajat olisimme tuominneet sen itse, mutta nykyään on toisin. Siegemund huomasi varmasti, että ei saanut palautettua palloa ensimmäisestä pompusta. Mladenovic tiesi sen ja se muutti ottelun suunnan täysin. Sääli.

Entinen pelaaja Rennae Stubbs tuomitsi Siegemundin toiminnan vielä voimakkaammin. 

– Toiset pelaajat eivät välitä maineestaan pukuhuoneessa, australialainen kirjoitti.

Siegemund kohtaa turnauksen toisella kierroksella Saksan Julia Görgesin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja