Tenniksessä historian suurin ottelumanipulaatiotapaus – pelaajalle elinikäinen kilpailukielto

Marokkolainen tennispelaaja Younes Rachidi on saanut elinikäisen kilpailukiellon ottelumanipulaatioista. Lisäksi Rachidin maksettavaksi lankesi 34 000 dollarin sakko.

Rachidi ei noussut urallaan kirkkaimpien tähtien joukkoon, mutta pelasi kuitenkin mittavan uran. Parhaimmillaan marokkolainen nousi maailmanlistalla nelinpelissä sijalle 473. Kaksinpelissä hänen paras noteerauksensa oli 753. Rachidi, 36, pelasi viimeisen ammattilaisottelunsa vuonna 2017.

Tenniksen etiikkaa valvova International Tennis Integrity Agency (ITIA) totesi Rachidin syyllistyneen kaikkiaan 135 tennisottelun tuloksen manipulointiin. ITIA:n mukaan rikkomusten määrä on suurin, mihin yksittäinen pelaaja on koskaan syyllistynyt.

Rachidin todettiin toteuttaneen ottelumanipulaatioita yhteistyössä kahden algerialaispelaajan, Mohamed Hassanin ja Houria Boukholdan kanssa. Hassan sai aiemmin elinikäisen ja Boukholda kahden vuoden kilpailukiellon.

Elinikäinen kilpailukielto tarkoittaa sitä, ettei Rachidi voi osallistui virallisiin tennistapahtumiin pelaajana, valmentajana tai virkailijana.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja