Telia avasi 5G-kauden Helsingissä – hyötyjä lupaillaan erityisesti elektronisille urheilijoille

1:56

Telia avasi tänään 5G-verkon Helsingissä. Tavoitteena on aloittaa kaupalliset palvelut ensi vuoden alussa. Ensimmäisiä 5G-verkkoja tullaan rakentamaan todennäköisesti teollisuuden tarpeisiin. Kuluttajapuolella 5G:n lyhyestä viiveestä hyötyvät erityisesti elektroniset urheilijat. 

Telian toimitusjohtaja Johan Dennelind sanoo, että kasvumahdollisuuksien eteen Telialla tulee olla paras ja nopein netti sekä jännittäviä sisältöjä. 

– Teemme paljon elektronista urheilua, joka on nopeasti kasvavaa liiketoimintaa erityisesti Suomessa. Tämän tyyppisillä palveluilla tulemme ansaitsemaan myös jatkossa. 

5G:n odotetaan parantavan mobiiliverkon yhteysnopeuksia jopa 20-kertaisiksi ja niiden kapasiteettia jopa satakertaiseksi nykyisestä. Telian verkkoarkkitehtuurin ja kehityksen osastopäällikkö Timo Hietalahden mukaan nopeaa ja lyhyen viiveen 5G-verkkoa tullaan pelien lisäksi hyödyntämään esimerkiksi teollisuudessa.

– Esimerkiksi paperitehtaassa, jossa on kaikenlaisia katkoksia. Jos niihin ei reagoida tarpeeksi nopeasti,voi aiheutua isojakin vahinkoja ja rahan menetystä. 

Telian tavoitteena on aloittaa 5G:n kaupalliset palvelut ensi vuoden alussa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja