Teksasilaismies eli "kolmoiselämää" – ex-tyttöystävä paljastaa, kuinka sarjapettäjä jäi kiinni: "Kaikki hänen kertomansa oli valetta"

Yhdysvaltalaisnainen kertoo, miten hänen ex-kihlattunsa ei todellakaan ollut sanojensa mittainen mies. 

Teksasilainen poliisipäällikkö Jason Collier joutui alkuvuodesta irtisanoutumaan tehtävästään jouduttuaan keskelle suhdesotkua ja siihen liittyvää asiakirjaväärennösepäilyä. Oli nimittäin käynyt ilmi, että Stinnettin pikkukaupungissa asuvalla 39-vuotiaalla Jasonilla oli vaimon ja neljän lapsen lisäksi kihlattu ja ainakin kahdeksan tapailukumppania. Ex-poliisipomon monimutkaisesta suhdesopasta kertoo muun muassa Daily Mail.

Yksi näistä kahdeksasta naisesta, joita Jason tapaili lyhyen aikaa, oli 39-vuotias Cecily Steinmetz. Amarillossa asuva kahden lapsen yksinhuoltaja Cecily kertoo, että saatuaan tietää Jasonin pettämispuuhista, hän paljasti koko asian Facebookissa. Tuo päivitys on sittemmin ilmeisesti poistettu, mutta toisessa päivityksessä Cecily kertoo samasta asiasta.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Cecily kertoi Daily Mailille, kuinka monimutkaisten vaiheiden jälkeen Jason jäi lopulta kiinni lukemattomien valheiden verkkoonsa.

Tapasivat deittisovelluksessa

Cecily tapasi Jasonin deittisovelluksen kautta joulukuun 2020 puolivälissä. Jason kertoi työskentelevänsä lainvalvojana, mutta ei kertonut työstään tarkemmin. Tuolloin Cecily ei kokenut olevansa valmis treffailuun ja poisti sovelluksen. Hän kuitenkin palasi sinne tammikuun alussa ja pian Jason jo laittoikin hänelle jälleen viestiä.

Cecily kertoo, että tunteet heräsivät nopeasti. Jasonille oli helppoa puhua, hän oli kohtelias ja hurmaava. Cecily piti häntä luotettavana, koska hän työskenteli poliisipäällikkönä. Mies vakuutti rakkauttaan hänelle ja suitsutti kohteliaisuuksia.

Jason sanoi, että jos Cecily sattuisi näkemään hänestä kertovan artikkelin, jossa kerrottaisiin että Jason on naimisissa ja neljän lapsen isä, hänen pitäisi vain jättää se huomiotta. Jutussa oli kuulemma virhe ja hän oli pyytänyt uutistaloa oikaisemaan asiat, mutta näin ei ollut vielä tapahtunut.

Jason kertoi eronneensa vaimostaan

He tapasivat ensi kerran sunnuntaina 17. tammikuuta tänä vuonna. Jason kertoi olevansa tuolloin Lubbockissa Texasissa töiden takia ja tulisi tapaamaan häntä sen jälkeen. Jason kertoi työskentelevänsä osa-aikaisesti taktisena konsulttina yhteistyössä kansalliskaartin kanssa. Hän kertoi olevansa aikeissa opiskella myös alaan liittyvän maisterin tutkinnon.

Jason kertoi myös eronneensa vaimostaan vuonna 2016. Nyt hän koki viimein olevansa valmis suhteeseen ja että Cecily oli ensimmäinen ihminen, jota hän tapaili eronsa jälkeen. Se tuntui naisesta todella hyvältä.

Jason antoi ymmärtää olevansa innokkaasti jutussa mukana ja he alkoivat seurustella liki välittömästi. Onnensa kukkuloilla oleva Cecily julkaisi Jasonilta luvan kysyttyään yhteiskuvan Facebookissa ja lisäsi profiilinsa tiedon, että on parisuhteessa.

Seuraavana päivänä julkaisusta, tiistaina 19. tammikuuta, Cecilyn ystävä laittoi viestiä ja kysyi tuoreen miesystävän nimeä. Ystävän mukaan se kuulosti hyvin tutulta.

– Vakuutin hänelle kuitenkin, että tiesin jo Jasonin ex-vaimon nimen ja olin kysynyt siitä.

Vuosipäiväonnitteluja vaimolle vielä syksyllä

Cecily kertoo, että kyseinen ystävä oli myös Jasonin nykyisen vaimon, Opalin, Facebook-kaveri. Ystävä alkoi laitella kuvakaappauksia Jasonin häistä, joissa hänen kanssaan ei suinkaan ollut se nainen, jota Jason oli vaimokseen väittänyt. Kaveri lähetti hänelle julkaisun, jossa Jason toivotti vaimolleen hyvää vuosipäivää syyskuussa vuonna 2020.

Cecily oli häpeissään, kun oli julkaissut päivityksen, jossa kertoi seurustelevansa naimisissa olevan miehen kanssa. Jasonilla oli kuitenkin selitys myös tähän tilanteeseen.

Jasonin mukaan tuo vaimo oli hänen toinen ex-kumppaninsa ja liiton olleen virhe ja sittemmin mitätöity. Cecily tosin ihmetteli, miksi julkaisu oli ollut vasta syyskuussa 2020, jos suhde oli mitätöity jo 2016.

Puheet avioliiton mitätöinnistä epäilyttivät

Jason lupasi soittaa ja selittää kaiken ihan pian. Hän tekstasi yrittävänsä saada käsiinsä mitätöintiin liittyvät asiakirjat ja että aikoisi lähettää ne hänelle.

Näin mies tekikin, mutta Cecily ei kuitenkaan ollut luottavainen. Hän kertoi aikovansa tarkistaa asian saamastaan dokumentista huolimatta ja kysyi, voisiko joku, esimerkiksi Jasonin veli, vahvistaa asian. Veli oli kuulemma kuitenkin juuri sillä hetkellä tapaamisessa eikä voinut vastata.

Cecily luuli viestittelevänsä ex-vaimon kanssa

Jason ehdotti, että Cecily puhuisi Opalin kanssa ja lähetti hänelle Opalin numeron. He viestittelivät ja Opal vahvisti, että olivat tosiaan eronneet vuonna 2016.

– Kysyin tältä Opaliksi olettamaltani henkilöltä noista Facebook-päivityksistä, joita oli tullut neljän vuoden varrelta. Nainen kertoi olevansa häpeissään, että liitto oli epäonnistunut ja että oli pitänyt kulissia somessa yllä, koska pelkäsi tilanteen vaikuttavan työhönsä.

Epäilykset haihtuivat Cecilyn mielestä joksikin aikaa. Myöhemmin hän sai vahvistuksen sille, että tuo numero, josta joku oli hänelle viestitellyt, oli todella Opalin numero. Hän pyysi Jasonilta anteeksi.

Jälkikäteen ajatellen Cecily ei tiedä, oliko tuo hänen Opaliksi olettamansa nainen joku ystävä, jonka Jason oli värvännyt peittämään jälkensä vai miten petos oli hoidettu. Siitä hän on varma, että se kyseinen henkilö oli nainen. 

Kyseistä asiakirjaa löytynyt virallisista arkistoista

Pian puhuttuaan Jasonin kanssa Cecily sai puhelun paikalliselta virkailijalta liittyen mitätöintiasiakirjaan. Virkailija ei ollut löytänyt sellaista. Saattoihan se olla salattu, mutta se ei ollut todennäköistä.

Jasonilla oli jälleen selitys. Mies perusteli tätä asiaa sillä, että alkuperäinen dokumentti oli hyväksytty erään toisen tuomarin toimesta ja että se oli kyllä Jasonilla tallessa kassakaapissa.

Muutaman tunnin päästä Jason lähetti videoviestin, jossa pahoitteli, että ei ollut puhunut avoimesti dokumentista.

Juuri tapaamisen aikaan sattui tulemaan työkiireitä

Cecily halusi kuitenkin jutella epäilyksistään vielä kasvotusten, mutta ennen tapaamista Jason ilmoitti, että töissä menisi koko ilta. Ei ollut tietoa, miten pitkään oikeastaan kestäisi. Koko illan hän lähetti viestejä siitä, mitä töissä tapahtui. 

– Hän keksi tekosyitä, jotta en tulisi hänen luokseen. 

Tapaaminen ei järjestynyt seuraavanakaan päivänä, sillä töissä oli kuulemma iso poliisioperaatio päällä. 

– Päätin uskoa häntä jälleen, koska en halunnut olla nalkuttava tyttöystävä, joka epäilisi toista koko ajan

Seuraavana päivänäkään ei onnistunut tavata. Tällä kertaa syynä oli kaupunginvaltuuston kokous.

Omituinen kohtaaminen poliisiasemalla

21. tammikuuta Jason kutsui hänet ”ajelulle” kotikaupunkiinsa Stinnettiin olemaan auton kyydissä työvuoron ajan. Cecilystä tämä tuntui olevan merkki luotettavuudesta, sillä ei kai Jason olisi pyytänyt häntä mukaan töihin, jos ei olisi puhunut totta.

Kun he pääsivät takaisin poliisiasemalle, paikalla oli kaksi naista. Cecily kysyi, eikö Jason voisi esitellä hänet työkavereilleen. Se ei kuulemma käynyt päinsä, koska molemmat olivat inhottavia tyyppejä ja toinen kaiken lisäksi järkyttynyt siitä, ettei Jason suostunut seurustelemaan hänen siskonsa kanssa.

– Hän sanoi, ettei halunnut minun joutuvan kohtaamaan heitä, joten kuljimme heidän takaansa hänen työhuoneeseensa.

Aiemmin Jasonin työhuoneessa oli ollut näkyvillä heistä teipattuna yhteiskuva, mutta nyt se kuva oli pöydällä kuvapuoli alaspäin. Jason perusteli asiaa sillä, että ei halunnut teipin pilaavan kuvaa ja odotti, että Cecily toisi kehyksen. Näin Cecily teki ja Jason laittoi kuvan taas esiin.

Rakkaudentäyteinen viikonloppuloma

Seuraavana aamuna Jason tuli hakemaan Cecilyn ja he lähtivät viikonloppulomalle viiden tunnin automatkan päähän Taosiin Uuteen Meksikoon.

Ravintolat olivat kiinni, joten heidän piti tilata noutoruokaa. He söivät omassa huoneessaan. Viikonloppu kului lemmekkäissä merkeissä ja Cecily oli rakastunut. 

Myös Jason vannoi hänelle rakkauttaan. Hän alkoi puhua jopa avioliitosta ja että kosisi, kun Cecily olisi hankkinut haluamansa sormuksen. 

Syvällä sisimmässään Cecilyä edelleen epäilytti koko juttu, mutta hän ei oikein ymmärtänyt itsekään, että miksi. Miehellä tuntui olevan selitys kaikkeen.

Mistä pettämisessä on kyse, jos ei seksistä? Juttu jatkuu videon alla.

Yhtäkkiä alkoi tyly käytös

Kotiinpaluun jälkeen muuttui ääni kellossa. He olivat suunnitelleet viettävänsä tulevan viikon yhdessä ja ensin Jason tekstasi ikävöivänsä häntä. Jo puolen tunnin päästä hän kuitenkin kirjoitti että he olivat aika erilaisia ja että heidän pitäisi hidastaa tahtia.

– Olin surun murtama. Vain tunteja aiemmin hän oli sanonut haluavansa viettää koko loppuelämänsä kanssani ja nyt hän halusi jarrutella.

Jasonin mielestä Cecilyn suhde Jumalaan ei ollut yhtä syvä kuin hänellä. Se tuntui Cecilystä hämmentävältä, koska asiasta ei oltu koskaan keskusteltu. Hän ei vastannut Jasonille enää tuona iltana, koska oli loukkaantunut.

Riita puhelimessa päätti suhteen

Sama meno jatkui seuraavana päivänä, maanantaina 25. tammikuuta. Jason kertoi asioista, jotka Cecilyssä häiritsivät häntä. Esimerkiksi se, että Cecily ei pitänyt kahvista. Cecily ei voinut käsittää, miten tällaiset pikkuasiat saattoivat merkitä niin paljon. Nyt muuttaminen Amarilloonkaan ei tuntunut Jasonista enää hyvältä idealta.

He alkoivat riidellä puhelimessa. Jasonin mielestä Cecily oli törkeä ja uhriutui. Cecily puolestaan kyseli häntä häntä epäilyttäneistä asioista. Cecilyn mukaan Jason oli kovasti puolustuskannalla.

– Lopulta sanoin hänen olevan pelkkä valehtelija ja että en ikinä haluaisi olla hänen kanssaan missään tekemisissä ja löin luurin korvaan.

Cecily aikoi antaa koko tilanteen vain olla. Hän halusi unohtaa koko jutun ja kaikki pahat muistot.

Sai vihiä toisesta naisesta

Puhuttuaan ystävänsä kanssa, joka oli myös Jasonin vaimon Facebook-kaveri, hänelle selvisi enemmänkin asioita. Ystävä kertoi nähneensä Stinnettin poliisilaitoksen eli Jasonin työpaikan Facebook-sivulla Kristi Shafferin julkaisun kahden viikon takaa. Siinä Kristi hehkutti, miten Jason oli upea mies. Kristin profiilikuvassa olivat Kristi ja Jason.

Cecily laittoi Kristille viestiä. He alkoivat jutella puhelimessa ja totesivat, että Jason oli huijannut heitä molempia. Cecily sai tietää, että Kristi oli ollut Jasonin kanssa kihloissa joulukuusta lähtien.

Teki huijauksesta julkisen Facebook-päivityksen

Cecily lähetti Jasonille kuvakaappauksia Kristin kanssa käymästään keskustelusta. Mies ei vastannut.

– Sain pian tietää, että seurustelin naimisissa olevan miehen kanssa. Koko juttu oksetti minua. Halusin kaikkien tietävän, että tämä mies on huijari, joten kirjoitin hänestä julkaisun poliisilaitoksen sivulle. Sieltä se levisi sosiaaliseen mediaan.

Alkuperäisen julkaisun myötä syntyi kohu ja Jason jättäytyi pois työtehtävistään. Muutaman päivän päästä hänet pidätettiin epäiltynä virallisten asiakirjojen väärentämisestä ja hän irtisanoutui. Pian tämän jälkeen Opal jätti avioerohakemuksen.

Jason pidätettiin Cecilylle lähettämiensä asiakirjojen väärentämisen vuoksi. Hän pääsi vapaaksi 10 000 dollarin takuita vastaan.

Häpeissään, surullinen ja vihainen

Cecily kertoi olevansa häpeissään ja vihainen koko jutun vuoksi.

– On vieläkin vaikea hahmottaa, kuka hän oikeastaan on. Kaikki hänen kertomansa oli valetta.

Cecily säälii Jasonin ex-vaimoa. Tämäkin on yhtä lailla miehen uhri. 

– Mies käytti keksittyä sivutyötään vaimonsa huijaamiseen.

– Kaikki hänen tapailemansa naiset asuivat osavaltion ulkopuolella tai usein tuntien matkan päässä. Jos ystäväni ei olisi ollut Jasonin vaimon ystävä Facebookissa ja tuonut asiaa tietooni, kuka tietää, mitä olisi tapahtunut.

Daily Mail kertoo, että myös eräs toinen Jasonin uhri on kertonut kokemuksistaan. 

Jason ja Opal eivät helmikuussa olleet vastanneet Daily Mailin yhteydenottoihin.

Asianajaja Mark Snider kertoi Daily Mailille haastattelun aikaan, että tapaus on edelleen tutkittavana. 

Lähde: Daily Mail

Lue myös:

    Uusimmat