Suomalaisten uskomattomat kolmiodraamat: "Vaimoni ei vieläkään tiedä, että olen pettänyt"

Noin joka kolmannen suomalaisen kerrotaan olevan uskoton. Miksi me petämme? Tähän ongelmaan pureudutaan uutuuskirjassa.

"Olen 25-vuotias opiskelija ja olen pettänyt lähes jokaisessa suhteessani."

"Vaimoni ei vieläkään tiedä, että olen pettänyt."

"En tähän päivään mennessä ole katunut kertaakaan, että olen ollut sängyssä toisen miehen kanssa."

Näin kertovat suomalaiset kolmiodraamoistaan Sanna Raita-ahon ja Tuija Sorjasen vasta ilmestyneessä kirjassa Toisen kanssa. Kirjassa todetaan, että arviolta noin joka kolmas suomalainen pettää. Tilastollisesti katsottuna siis joku sinunkin ystäväpiirissäsi on käynyt vieraissa. Vai oletko se sinä? Ehkä sinua on petetty?

Raita-ahon ja Sorjasen kirja on koonnut yhteen suomalaisten tarinoita. Tarinoissa ollaan pettäjiä, petettyjä tai kolmansia osapuolia. Kenenkään osa ei ole helppo.

Muun muassa näin suomalaiset kertovat pettämiskokemuksistaan

Kati, pettäjä:

Toisen kanssa -kirjassa tarinansa kertoo muun muassa 35-vuotias Kati, joka sortui salasuhteeseen avioliittonsa aikana. Kati kertoo olleensa yhdessä miehensä kanssa 16 vuoden ajan, joista naimisissa 10 vuotta. Parilla on yksi lapsi. 

Masennuksesta kärsinyt Kati ei saanut tukea mieheltään, ja pari riiteli paljon. Vuoden 2012 alussa Kati alkoi toipua, mutta oli onneton avioliitossaan.

– Mieleeni hiipi useasti ajatus siitä, että pakko tässä elämässä on olla jotain muuta vielä minun varalleni, Kati kertoo, ja paljastaa päätyneensä varattujen nettideittisivustolle.

Sivustolla Katin huomion kiinnitti Pete.

– Jokin täysin käsittämätön taika veti meitä puoleensa.

Vaikka Kati ei ensin ajatellut tapaavansa miestä, hän muutti mielensä. Tapaamisen jälkeen alkoi vuoden kestänyt salasuhde, jonka aikana pari kirjoitteli toisilleen ja tapaili kerran pari kuukaudessa.

Kaikki muuttui, kun Pete erosi omasta tyttöystävästään. Kati oli mustasukkainen, ja ymmärsi olevansa rakastunut. Pian myös Pete paljasti rakkautensa. Ihana ajanjakso päättyi, kun Pete kirjoitti Katin miehelle, ja kertoi parin salasuhteesta. Loukkaantunut aviomies lupasi lopulta antaa anteeksi, jos Kati jättäisi Peten.

Jäätyään Peten kanssa miehelleen vielä kiinni tapaamisista Kati lopulta halusi lopettaa, ja yrittää miehensä kanssa.

– Ensimmäistä kertaa moneen vuoteen meillä on mieheni kanssa molemmilla uskoa hyvään, yhteiseen tulevaisuuteen.

– En halua enää koskaan pettää miestäni, nainen vakuuttaa.

Marko, petetty:

Tarinansa kertoo myös 35-vuotias Marko, naimisissa ollut kolmen lapsen isä.

– Rouvalla oli jäänyt sähköposti auki. Se paljasti kaiken. Vaimoni kirjoitti uudelle rakastajalleen, ystävälleni, ettei rakasta minua enää.

Se oli kerrasta poikki. Marko ei luottanut enää vaimoonsa, ja vaimo oli rakastunut Markon ystävään. Vaimo syytti miestään huomioimisen puutteesta.

– Minulla oli työkiireeni. Piti maksaa lasten harrastukset ja asunto. Vaimoni oli äitiyslomalla ja opiskeli, ja minä tein ehkä liian pitkää päivää.

Itsensä syyllistämisestä Marko on päässyt, mutta anteeksianto on ollut vaikeaa.

– Entisen ystäväni kanssa en ole vaihtanut sanaakaan. Lasteni äidille voisin sanoa, että anteeksi voin antaa, mutta unohtaa en.

Minna, petetty ja toinen nainen: 

Päälle nelikymppinen Minna jätti aviomiehensä tämän petettyä vaimoaan koko 20-vuotisen avioliiton ajan. 

– Arkisin tapaus oli sellainen, että soitin hänelle ja puhelu kytkeytyi päälle vahingossa hänen taskussaan. Kuulin hänen ja vieraan naisen keskustelun hotellin käytävällä, Minna kertoo.

– Hän perusteli pettämistään sillä, että minä olen huono: että minulla on pienet rinnat, etten osaa olla sängyssä. Kaikkiaan hän käyttäytyi narsistisesti, pettäminen oli vain osa sitä.

Lasten lähdettyä kotoa Minna haki avioeroa. Nykyisen seurustelukumppaninsa Minna tapasi tanssilavalla. Mies on naimisissa.

– Käsittääkseni heidän liittonsa on pelkkä kulissiavioliitto ja käytännössä ohi.

– Välillä uudessa suhteessa on ihanaa, välillä taas kauheaa, koska ei tiedä, mitä tapahtuu seuraavaksi. Tässä miehessä on kuitenkin turvallisuutta, jota entisessä puolisossani ei ollut.

Tarinat ovat tiivistettyjä versioita Toisen kanssa -kirjan kertomuksista.

Lähde: Raita-aho & Sorjanen: Toisen kanssa – tarinoita kolmiodraamoista

***


Lue myös:

    Uusimmat