Miksi eronneet miehet toimivat ex-puolison tahdon mukaan? Miesraati vastaa: "Jos ei tottele exää, niin hän hankaloittaa elämää"

Nämä miestyypit jokainen sinkku tapaa ainakin kerran – moneenko olet törmännyt? 0:48
Nämä miestyypit jokainen sinkku tapaa ainakin kerran – moneenko olet törmännyt?

Juttusarjassa lukijaraati vastaa kysymyksiin seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään liittyen!

"Kysymys miehille: Miksi eronneet miehet tekevät kaiken exänsä, eli lasten äidin, pillin mukaan? Miksei nyksän mielipidettä kysytä? Mitä tällaisessa tilanteessa pitäisi tehdä, kun mies toimii aina exän toiveiden mukaan?" kysyy nimimerkitön.

Näin raati vastasi

"On turha kiduttaa itseään ja märehtiä asiaa itsekseen. Parempi on nostaa kissa pöydälle ja laittaa mies miettimään, haluaako olla yhä exänsä tossun alla (varmaan ihan syystä on exä), vai haluaako rakentaa uutta suhdetta reilusti".
– Mies, 44, onnellisesti nyksä

"Jos ei tottele exää, niin silloin hän hankaloittaa elämää."
– Mies, 40, parisuhteessa

"Jos tahtoo tulevaisuudessa olla lapsiin yhteydessä, on PAKKO totella exän ailahteluja, tai voi menettää tapaamisoikeuden. Suomen laki on valitettavasti äitien puolella, vaikka olisikin sopimus allekirjoitettu tapaamisoikeuksista."
– Mies, 45, eronnut

"Ehkä luontevin tapa on ottaa ex-puolison mielipide huomioon, etenkin lastenkasvatusasioissa, osoittaa näin kunnioitusta exää kohtaan. Mutta tasapainon vuoksi syytä ottaa nyksän mielipiteet huomioon, etenkin monessa muussa."
– Mies, 51, avioliitossa

"Hieman monisyinen asia ja kärjistetty, kaikki eivät näin tee. Mutta jotkut, ehkä helpottaakseen asiointia exän kanssa. Ehkä lasten vuoksi. Se, miten tässä kannattaisi toimia, on varsin yksinkertainen tapa. Kysy asiaa mieheltä suoraan."
– Mies, 41, eronnut

"Monessa tapauksessa kortit (lapset) on exän käsissä. Pääsee paljon helpommalla, kun antaa pikkuasiat periksi. Pelkona on, että jos alkaa laittamaan vastaan, niin kohta aletaan uhkailemaan elatusmaksujen tarkistamisella, lasten tapaamisoikeuksilla tms."
– Mies, 44, eronnut, 3 lasta

"Itsellä ei ole vielä uutta kumppania, mutta exä oli jo naimisissa ollessa kova määräilemään, ja on yhä sitä. Itse yritän sopeutua tilanteeseen, että välit pysyisivät lasten takia jonkinlaisena."
– Mies, 48, eroamassa

"'Tekevät KAIKEN' on tässä liioittelua. Lasten äidin kanssa pitää säilyttää tietty kauhun tasapaino, kunnes lapset saavuttavat täysi-ikäisyyden. On tärkeää ymmärtää miehenkin näkökulma, eikä vain rakentaa turhaa vastakkainasettelua. Keskustelua kehiin!"
– Mies, 46, parisuhteessa

"Kuka nyt exän pillin mukaan tanssii, en minä ainakaan, vihdoinkin saa tehdä juuri niin kuin itse haluaa: sisustaa asuntoa, hoitaa asioita jne."
– Mies, 49, vapaa

"Veikkaisin, että mies pelkää naisen koittavan evätä tapaamisia lasten kanssa, jos mies ei toimisi ex-naisen pillin tahtiin. Myös syynä saattavat olla voimassa olevat tunteet ex-naista kohtaan, joita mies ei myönnä tai välttämättä edes tiedosta."
– Mies, 29, avoliitossa

Alla näet seuraavan kysymyksen – miten vastaisit siihen?

Mitä itse haluaisit kysyä? Lähetä oma kysymyksesi tässä:

Lue myös:

    Uusimmat