Teknologiateollisuuden ja Teollisuusliiton tes-neuvottelut ovat keskeytyneet toistaiseksi – ala siirtyy sopimuksettomaan tilaan

Neuvottelut teknologiateollisuuden työehtosopimuksesta ovat kariutuneet.

Teollisuusliiton puheenjohtaja Riku Aalto kertoo Twitterissä, että neuvottelutulokseen ei päästy, joten ala siirtyy keskiviikosta lähtien sopimuksettomaan tilaan.

Teollisuusliiton hallitus kutsutaan arvioimaan työmarkkinatilannetta perjantaina.

Aalto ei tänään halunnut arvioida sitä, keskusteleeko hallitus mahdollisista painostustoimista neuvottelujen vauhdittamiseksi.

–  Me teemme arvioinnin työmarkkinatilanteesta ja palaamme sitten hallituksen kokouksen jälkeen siihen, minkälaisia päätöksiä olemme tehneet, Aalto sanoi STT:lle.

Aalto luonnehtii neuvotteluosapuolten välisiä näkemyseroja merkittäviksi.

–  Heidän näkemyksensä ja meidän näkemyksemme välillä oli niin merkittävä ero, että totesimme yhteisesti että meidän ei kannata tässä vaiheessa nyt jatkaa neuvotteluja. Se tietysti kertoo siitä, että näkemysero on merkittävä, Aalto sanoi.

Vanhojen sopimusten työehtoja jatketaan

Neuvottelujen työantajapuolta edusti näissä neuvotteluissa ensimmäistä kertaa Teknologiateollisuuden työnantajat ry. Yhdistys tviittasi iltapäivän neuvottelujen päätteeksi, että näkemysero palkkaratkaisusta on suuri.

–  Osapuolten näkemykset palkkaratkaisusta ovat valitettavan kaukana toisistaan. Tällä erää ei ollut edellytyksiä jatkaa neuvotteluja, toimitusjohtaja Jarkko Ruohoniemi sanoo Teknologiateollisuuden työnantajien tiedotteessa.

–  Olen ohjeistanut Teknologiateollisuuden työnantajien jäsenyrityksiä niin, että vanhojen sopimusten työehtoja on tarkoituksenmukaista jatkaa siihen saakka, kunnes uudet sopimukset saadaan aikaan, vaikka muodollisesti tällaista jälkivaikutusta ei ole, Ruohoniemi sanoo.

Uutta neuvotteluaikaa ei ole sovittu.

Teollisuusliitto on Suomen suurin teollisuuden ammattiliitto, johon kuuluu noin 200  000 jäsentä. Liiton jäsenet työskentelevät 35 sopimusalalla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja