Tekisikö mielesi pettää? Lue tämä!

Tekisikö mielesi kokeilla, onko ruoho vihreämpää aidan toisella puolella? Ehkäpä olet iskenyt silmäsi johonkuhun työkaveriisi?

Pyöriikö pettäminen mielessäsi? Rakastat puolisoasi, mutta silti joku toinen saa vatsanpohjassasi lentelemään perhosia, etkä voi olla miettimättä, miltä seksi tuntuisi hänen kanssaan. Elämäntaitovalmentaja Stacy Ison sanoo Women's Health Magazinelle, että ajatukset ovat normaaleja, koska ihminen on seksuaalinen olento.

Ajatusten toteuttaminen on kuitenkin toinen asia. Jos ajatus pettämisestä pyörii koko ajan mielessäsi ja ne alkavat häiritä parisuhdettasi, kannattaa kokeilla muutamaa kikkaa.

1. Älä häpeä ajatuksiasi

Usko tai älä, mutta ensimmäinen askel on olla hyväksyvä itseään kohtaan. Et ehkä pidä ajatuksistasi, jotka pyörivät vieraissa ihmisissä, mutta silti ne ovat normaaleja. Muista, että voit hyväksyä ajatuksesi kääntämättä niitä teoiksi.

2. Määrittele pettäminen kumppanisi kanssa

Parisuhteessa on järkevää määritellä rajat pettämiselle. Rajat voivat olla hyvin erilaisia eri ihmisillä. Esimerkiksi Personality and Individual Differencessä vastikään julkaistu tutkimus osoitti, että naiset pitävät pahana etenkin henkistä tunnetason pettämistä, kun taas miehille pahinta on seksi.

3. Käytä ajatuksiasi omaan parisuhteeseesi

Ensiajatuksella saatat olla sitä mieltä, että mielessäsi pyörivät ajatukset vievät sinua kauemmaksi puolisostasi. Yritä kuitenkin kääntää pettämishaaveesi oman parisuhteesi hyödyksi ja anna ajatuksiesi antaa kipinää omalle parisuhteellesi.

Mieti, mikä asia ihastuksenkohteessasi sinua viehättää, mitä omalta puolisoltasi ei löydy. Haluatko ehkä enemmän huomiota tai kunnioitusta? Siinä tapauksessa ihastuksesi kielii lähinnä siitä, että haluat kumppaniltasi sitä, mitä hän oli suhteen alussa. Ota asia puheeksi oman puolisosi kanssa.

4. Ole vapaa eroamaan

Ole rehellinen itsellesi ja tarpeillesi. Jos parisuhteesi ei enää tee sinua onnelliseksi, anna itsellesi vapaus erota. Joskus suhteen alkuvaiheessa on vaikea olla täysin rehellinen tuoreelle kumppanille tunnetasolla tai seksuaalisella tasolla. Koskaan ei kuitenkaan ole myöhäistä aloittaa rehellistä keskustelua puolison kanssa ja kertoa omista tarpeistaan. Jos todella haluat toisen seksikumppanin, et vain ajatusten tasolla, kerro asiasta kumppanillesi. Hän saattaa hyväksyä avoimen suhteen. Jos taas tarpeenne ja ajatuksenne asiasta eivät kohtaa, voi olla aika päättää parisuhde.

5. Älä näyttele

Jos pettämisajatukset pyörivät mielessäsi jatkuvasti, älä esitä kumppanillesi jotain, mitä et ole tai mitä et tunne. Se on kuluttavaa. Ole rehellinen itsellesi ja kumppanillesi ja mieti, mikä tekee sinut oikeasti onnelliseksi.

Muista, etteivät ajatuksesi tarkoita, että olisit paha ihminen. 

Lue myös:

    Uusimmat