Tekikö Samsung televisioihinsa Volkkarit? "Tunnistavat testaustilanteen"

EU-komissio kertoo seuraavansa raportteja, joiden mukaan televisioissa käytetty ohjelmisto vääristää laitteen energiankulutuksesta kertovia lukemia.

Asiasta kirjoittaa BBC verkkosivuillaan.

ComplianTV:n tekemän tutkimuksen mukaan jotkut Samsungin televisiot lähes puolittavat energiankulutuksensa testitilanteessa.

Samsung on kiistänyt tehneensä mitään väärää. Yhtiön mukaan sen televisioissa on kyllä käytetty ns. motion lighting -ominaisuutta, joka muuttaa laitteen suorituskykyä. Yhtiön mukaan kyseessä on kuitenkin television energiatehokkuuteen liittyvä ominaisuus, joka on käytössä normaalin katselun yhteydessä ja asialla ei ole mitään tekemistä testausprosessin kanssa.

Ruotsalaistutkimuksessa puolestaan syytetään toista nimeltä mainitsematonta televisiovalmistajaa siitä, että kyseisen valmistajan televisiot säätävät kirkkauttaan, kun ne tunnistavat testimateriaalin.

Eräs ympäristöryhmittymä on verrannut syytöksiä Volkswagenin testiskandaaliin, jossa autoja on ohjelmoitu huijaamaan päästömittauksissa.

EU-komission tiedottaja Anna-Kaisa Itkonen kertoo BBC:lle, että kumpaakin raportoitua tapausta tullaan seuraamaan. Vielä tällä hetkellä ei ole vahvistettua tietoa asiasta.

Itkosen mukaan asiasta ei ole kuitenkaan tässä vaiheessa käynnistetty virallista tutkintaa.

Lue myös:

    Uusimmat