Alaikäiset puukottivat useita kertoja 14-vuotiasta poikaa Vantaalla – poliisi kiittää tekoon puuttunutta sivullista naista: "Erityisen ansiokasta toimintaa"

MTV Uutisten tietojen mukaan Vantaan Päiväkummussa tapahtui lauantaina vakava väkivallanteko, jossa 14-vuotiasta nuorta puukotettiin. Itä-Uudenmaan poliisi vahvistaa tiedot. 

Poliisi tutkii väkivallantekoa murhan yrityksenä. Poliisi kertoo MTV Uutisille, että tässä vaiheessa perusteluina rikosnimikkeelle ovat sekä julmuus että raakuus ja mahdollinen suunnitelmallisuus.

– Poliisin partio sai hätäkeskuksen kautta tehtävän Päiväkumpuun noin kello 16.45. Ilmoituksen mukaan nuorta poikaa oli puukotettu, kertoo tiedotteessa tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Lauri Rantalainen.

MTV Uutisten tietojen mukaan uhri sai useita hengenvaarallisia iskuja ylävartaloon. Poliisi ei vahvista vammojen yksityiskohtia, mutta kuvailee niitä akuutisti hengenvaarallisiksi.

Poliisi mukaan epäillyt ovat 14-, 16- ja 17-vuotiaita poikia. Poliisin tämän hetkisen käsityksen mukaan osapuolet tunsivat tai tiesivät ainakin jollakin tavalla toisensa entuudestaan.

Epäillyt pakenivat paikalta

Kolmikko karkasi paikalta sivullisen puututtua tapahtumien kulkuun. Poliisi sai pojat kiinni lähietsinnöissä muutaman kymmenen minuutin kuluttua tapahtumasta.  

Pojat toimitettiin Vantaa poliisivankilaan. Alle 15-vuotias epäilty ei ole rikosvastuussa ikänsä puolesta.

Ilmoituksen hätäkeskukseen teki sivullinen nainen. Poliisin mukaan hän puuttui väkivallantekoon ja antoi sen jälkeen ensiapua uhrille.

Haluan välittää kiitokset tälle naiselle erityisen ansiokkaasta toiminnasta. Uhri oli loukkaantunut hengenvaarallisesti ja hän antoi uhrille sekä ensiapua että henkistä tukea, rikoskomisario Lauri Rantalainen kertoo MTV Uutisille.

Tutkinnanjohtaja Lauri Rantainen kuvailee MTV Uutisille, että nuori poika olisi todennäköisesti menehtynyt ilman välitöntä ensiapua paikan päällä ja nopeaa kuljetusta sairaalaan.

Motiivisia selvitetään

Poliisin tiedon mukaan teko ei liity suoraan kouluun tai koulunkäyntiin. MTV Uutisten saaman vinkin mukaan väkivallanteko olisi liittynyt mahdollisesti huumekauppaan. Poliisi ei vahvista tietoa.

– Tässä vaiheessa tutkintaa en voi kommentoida tätä. Vaihtoehtoja motiiville on muutamia, Rantalainen kertoo MTV:lle.

Poliisi kertoo jatkavansa myös kolmikon osallisuutta itse puukotukseen.

– Tällä hetkellä käsitykseni mukaan yksi nuorista käytti teräasetta, mutta selvitämme edelleen asiaa.

Poliisi tulee esittämään vangitsemisvaatimuksensa lähipäivinä. 

– Se, kuinka montaa esitän vangittavaksi, riippuu epäiltyjen osallisuuden asteesta.

Juttua täydennetty tutkinnanjohtajan kommenteilla 9. lokakuuta kello 10.58.

Lue myös:

    Uusimmat