Teinihysteria suomirokkareita kohtaan yhdisti – Ultra Brassa vaikuttanut Anna Tulusto ja Maija Vilkkumaa ovat olleet ystäviä lukiosta asti

Viimeisessä Laulu rakkaudella -jaksossa nähdään suuria tunteita – Maija Vilkkumaa yllättää ystävänsä Anna Tuluston 1:31
Katso videolta Anna Tuluston saama yllätys!

Anna Tuluston ja Maija Vilkkumaan ystävyys alkoi jo lukiossa, jolloin kaksikkoa yhdisti erityisesti rakkaus Dingo-yhtyettä kohtaan.

Toimittaja ja entinen Ultra Bra -yhtyeen jäsen Anna Tulusto sai osakseen upean yllätyksen kauden viimeisessä Laulu rakkaudelle – Secret Song Suomi -jaksossa, kun hänen ystävänsä Maija Vilkkumaa esitti tälle Dingon klassikkokappaleen itse Pertti "Nipa" Neumann rinnallaan. 

Tulusto kertoo olleensa esityksestä "riemunsekaisen liikuttunut". Dingon musiikki liittyy vahvasti Tuluston ja Vilkkumaan yhteiseen nuoruuteen. 

– Nämä ihmiset olivat nähneet tämmöisen vaivan ja tehneet tämän mulle yllätykseksi. Tosi jotenkin otettu olo, Tulusto kuvaili tunnelmiaan esityksen jälkeen MTV Uutisille. 

Vilkkumaan ja Tuluston ystävyys alkoi yhteisen lukiotaipaleen alussa vuonna 1989, kun kumpikin oli 15-vuotias. Tuluston mukaan kaksikkoa yhdisti alusta alkaen se, että he kumpikin olivat kovia Dingo-faneja. 

Yhä tänäkin päivänä Vilkkumaa ja Tulusto ovat läheisiä ystäviä ja käyvätkin säännöllisesti kävellen kiertämässä Helsingin Töölönlahtea keskustellen erilaisista elämään liittyvistä henkilökohtaisista asioista. 

– Maija on hyvin kannustava ja jotenkin semmoinen rohkeutta luova ystävä, Tulusto kuvailee. 

Jopa samalla viikolla, kun Vilkkumaan esitys Laulu rakkaudelle -ohjelmassa kuvattiin, kaksikko kävi yhdessä kävelemässä Töölönlahdella vain muutamaa päivää aiemmin. Tuluston mukaan hän ja Vilkkumaa olivat keskustelleet laajalti kyseisen viikon työkuvioista kummankin osalta, mutta Laulu rakkaudelle -yllätys ei kuitenkaan tullut puheeksi eikä yllätys mennyt pilalle. 

– Mulla vaan kävi mielessä, että sanoisinko jotain tästä, mutta sitten ajattelin, että ei, kun osaan pitää tämän salaisuutena. Ja olen tosi tyytyväinen, että näin kävi, koska tämä yllätyshän oli sitten ihan valtava. Mutta ihan tyynesti siinä mentiin vaan lenkkareissa ympäri Töölönlahtea. 

Tulusto on työskennellyt pitkään kirjallisuuden parissa ja kertoo nauttivansa työstään täysin rinnoin. Muutenkin hän kuvailee elämäntilanteensa olevan tällä hetkellä 

– Mulla on aikuinen ja melkein aikuinen poika, semmoista aika vapaata ja rentoa elämää. 

Vuosi 2020 oli kuitenkin myös Tulustolle raskas. Poikkeuksellinen tilanne otti päähän ja tuotti hänen mielessään "synkkääkin pohdiskelua". Kulttuuri on kuitenkin antanut voimaa Tulustolle siinä määrin, kun se on ollut erikoistilanteessa mahdollista. 

Itse Tulusto ei kuitenkaan kaipaa esiintymislavoille tai aikoja Ultra Bran riveissä.

– Tykkään kyllä esiintyä mutta olen löytänyt siihen ehkä väylän sen toimittajan työn kautta, että saan tavallaan tehdä ja olla mukana semmoisessa vähän. Se semmoinen nosteinen fiilis on kiva mikä tulee siinä, kun vaikka kuvataan jotain. Olen kyllä tosi omimmillani siinä, mutta ei mun tarvitse mennä rokkiklubin lavalle esiintymään. 

Laulu rakkaudelle: Secret Song Suomi perjantaisin MTV3-kanavalla kello 20.

Lue myös:

    Uusimmat