Teini synnytti vauvan syöpähoitojen keskellä: "Taistelu on jo nyt voitettu"

Kuolettavan diagnoosin saanut nainen kuvailee lapsensa syntymää voitoksi. Muulla ei ole enää merkitystä. 

Joulukuun kymmenes päivä Dana Scatton sai tietää sairastuneensa vakavasti. Diagnoosi aivosyövästä tuli nuorelle opiskelijalle shokkina, mutta vielä vakavamman tilanteesta teki se, että 17-vuotias nainen oli seitsemännellä kuulla raskaana, kertoo People.

Tammikuun alussa kohtalokkaan diagnoosin saanut nainen synnytti pienen tyttövauvan, joka herätti hänet nauttimaan jäljellä olevista hetkistä täysin rinnoin. 

Haluaa muistuttaa ihmisiä elämän hauraudesta

Syöpä oli alkanut oireilla vain kuukausi ennen diagnoosin varmistumista. Scatton huolestui terveydentilastaan sen jälkeen, kun hänelle oli alkanut ilmaantua nielemis- ja puhevaikeuksia, eivätkä hänen jalkansa enää toimineet entiseen tapaan. Vakavien oireiden vuoksi tutkimuksiin menneen naisen aivoista löydettiin 2,3 senttimetrin kokoinen syöpäkasvain. Lääkäreiden mukaan hänen tapauksessaan selviytymisprosenttia ei olisi, hän ei siis tulisi selviytymään tästä.

Kahdeksan päivää radioterapiahoitojen käynnistymisen jälkeen Scatton synnytti pienen tyttövauvan; Aries Marien. Kaikkien helpotukseksi hoidot eivät olleet vaikuttaneet lapseen, ja kahden kilon kokoisen vauvan todettiin voivan olosuhteisiin nähden hyvin.

Jo kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Olen maailman ylpein äiti. Hän rehellisesti sanottuna on vahvempi kuin minä, ja minä tarkoitan sitä, Scatton kirjoittaa Facebookissa. 

– Taistelu on jo nyt voitettu.

Siitä huolimatta, että Scattonin sairauteen ei ole olemassa hoitokeinoa, tuore äiti on pystynyt iloitsemaan pienestä lapsestaan. Raskaus ja synnytys keskellä vaikeaa tilannetta ovat antaneet nuorelle naiselle myös uutta näkökulmaa elämään. Nainen kuvailee syöpäuutisia herätykseksi siitä, että tulevaisuudesta ei ole takuita. Kuolema voi tulla osaksi elämää yhdessä silmänräpäyksessä.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Me kaikki ajattelemme, että meillä on paljon aikaa. Tunnen rehellisesti kiitollisuutta siitä, että tämä herätti minut ymmärtämään, mikä on oikein. Ja haluan kaikkien näkevän sen. Vaikka muut eivät saisikaan samanlaisia uutisia kuin minä, haluan herätellä heitä, Scatton kertoo.

Lähde: People

***

0:23

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.