Yksityiselle sosiaalipalvelualalle on saatu neuvottelutulos

Yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimuksesta on saavutettu neuvottelutulos.

Sopimuksen sisältö on julkinen vasta, kun neuvotteluosapuolten hallinnot ovat käsitelleet asiaa.

Ammattiliitot Super, Tehy ja Erto kertoivat keskiviikkona, että neuvottelutuloksen myötä liittojen tiistaina julistama koko sopimusalan kattanut ylityö- ja vuoronvaihtokielto päättyi. Superin, Tehyn ja Erton hallintojen on määrä käsitellä neuvottelutulosta ensi viikolla.

Liittokolmikko kuuluu neuvottelujärjestö Sote ry:hyn, joka neuvottelee työehtosopimuksesta Hyvinvointiala Hali ry:n kanssa.

Yksityisellä sosiaalipalvelualalla työskentelee noin 70 000 työntekijää, joista Sote ry edustaa selvästi valtaosaa.

Sosiaalialan korkeakoulutettujen järjestö Talentian hallitus käsittelee esitystä maanantaina. Talentian jäsenillä alkoi toistaiseksi voimassa oleva ylityö- ja vuoronvaihtokielto kuluvan viikon tiistaina.

– Yksityisen sosiaalipalvelualan ylityö- ja vuoronvaihtokiellon päättymisestä informoidaan erikseen, Talentian keskiviikkoisessa tiedotteessa kerrottiin.

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL kertoi puolestaan, että sen edustajisto käsittelee neuvottelutulosta todennäköisesti juhannuksen jälkeen.

Alan ylityö- ja vuoronvaihtokiellon päättymisestä tiedotetaan vielä erikseen, JHL lisäsi.

Yksityisen sosiaalipalvelualan neuvottelut aloitettiin helmikuussa, ja ala on ollut sopimuksettomassa tilassa toukokuun alusta lähtien.

Uutista ja otsikkoa päivitetty 22.6. kello 22.50.

Lue myös:

    Uusimmat