Mainos

Tehopakkauksesta Vuoden kaaso 2008

– Ilman kaasoni organisointikykyä en olisi saanut häitäni ajoissa valmiiksi saati muistanut kaikkea. Haluaisin itse pystyä joskus samaan urotekoon! kertoo Bridal Awards -kilpailussa Vuoden kaasoksi 2008 valitun Susanna Mettälän sisko, morsian vuosimallia 2007.

Susanna osallistui Minna-siskon hääjärjestelyihin täydellä sydämellä ja antaumuksella. Hän oli osannut odottaa pyyntöä kaasoksi läheiseltä isosiskoltaan jo etukäteen, mutta oli silti otettu ja iloinen, kun kysymys hänelle esitettiin.

Perinteisten maalaishäiden järjestelyissä kaasona toiminut 27-vuotias kouvolalainen Susanna Mettälä koki tärkeimmäksi tehtäväkseen arvioida ja hankkia ruokatarpeet 150 vieraalle. Tämän lisäksi monitaitoinen kaaso osallistui monen muun osa-alueen kuntoon laittoon.

Kahden päivän polttarit

– Susanna aloitti jo hääkutsujen askartelusta, vastasi tarpeellisista hankinnoista esimerkiksi astioista, auttoi hääpuvun ja kenkien etsinnässä, teki kesälomallaan hääkoristeluja, otti vastaan ilmoittautumiset, sopi tarjoilijat ja valokuvaajan, valmisti itse ruokia ja jopa hääkakut, suunnitteli ohjelman häihin, palveli koko hääpäivän minua hääyön järjestelyjäkään unohtamatta, morsian listaa.

Häät järjestettiin siskosten Sippolassa sijaitsevassa lapsuudenkodissa elokuussa 2007. Hääjuhlaa varten siivottiin ja koristeltiin maalaistalon pihassa oleva halli. Vaikka tässä olisi jo ollut puuhaa enemmän kuin riittävästi, Susanna järjesti pikkusiskolleen yhdessä toisen kaason kanssa myös mahtavat kaksipäiväiset polttarit.

Salaisuuksia!

Kaasolleen morsian Minna uskoi myös salaisuuden, jonka tämän lisäksi tiesi vain oma sulhanen. Minna oli tullut vähän ennen häitä raskaaksi ja kärsi sen johdosta väsymyksestä ja pahoinvoinnista. Susanna otti huolehtiakseen sisarensa hyvinvoinnista, antoi hänen levätä enemmän ja toimi osaltaan niin, että asia pysyi salassa muilta.

Häiden jälkeenkin, kun tuore aviopari jo suuntasi häämatkalle, Susanna huolehti vielä esimerkiksi siivouksesta ja kalusteiden palauttamisesta. Ei siis ihme että Minna halusi palkita kaasonaan toimineen pikkusiskonsa ilmoittamalla hänet Vuoden kaaso -kilpailuun, joka järjestettiin häät.fi-sivuilla. Morsiamen vuolaat ja sydämelliset kehut ratkaisivat voiton Susannalle. Suomen Messujen järjestämän kilpailun palkinto matkalahjakortti ojennettiin Susannalle Bridal Awards -juhlanäytöksessä Häät&Rakkaus-messujen yhteydessä 10. lokakuuta 2008 Helsingin Messukeskuksessa.

Melko massiiviset mittasuhteet saanutta työrupeamaa Susanna kuitenkin jälkikäteen muistelee pelkästään hyvillä mielin.

– En vaihtaisi tätä mistään hinnasta pois, koska tämä lähensi meitä entisestään, kaaso pohtii.

– Tietenkin hermot olivat kaikilla kireällä monta kertaa eikä asiaa auttanut se, että asuimme perheen kanssa ne kolme viikkoa saman katon alla. Kaikki antoivat kuitenkin 110 prosenttisen panoksen ja siksi juhlat onnistuivat täydellisesti, hän hehkuttaa.

Teksti: Sari Yli-Salomäki/HÄÄT-lehti

Kuvat: Susanna Mettälän albumista

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.