Teemu Suninen kuuli loistavan uutisen Suomen MM-talvirallin jälkeen

1:42
"Suorituskyky ei nopeilla teillä riitä" - Teemu Suninen ajoi virheettömän rallin, mutta jäi kauas kärjestä.

Teemu Suniselle on luvassa alkuperäistä suunnitelmaa enemmän MM-ralleja tällä kaudella.

Suninen sai täksi vuodeksi vain osittaisen ohjelman M-Sport Fordin WRC-autolla MM-sarjaan. Suninen jakaa ajovastuuta toisessa Ford Fiesta WRC:ssä ranskalaisen Adrien Fourmaux’n kanssa.

Suninen starttasi Fiestalla kauden avanneeseen Monte Carlon ralliin ja viime viikonloppuna ajettuun Rovaniemen osakilpailuun. Suninen paljasti entisen kuljettajan ja nykyisen valmentajan Kristian SohlberginTwitch-haastattelussa Rovaniemen MM-rallin jälkeen, että alkuperäiseen ohjelmaan on tulossa pari lisäkilpailua.

– Kuudesta rallista on sovittu. Suomen rallissa (Rovaniemellä) puhuttiin, että todennäköisesti ajetaan enemmän, mikä on hyvä uutinen, Suninen sanoi.

– Se voi olla kahdeksan tai yhdeksän rallin nurkilla. Sekään ei ole täysi sarja, mutta sitähän ei tiedä, jos korona syö muutaman kisan. Sitten se onkin yhtäkkiä täysi sarja, jokelalainen lisäsi.

Kauden seuraava MM-osakilpailu ajetaan Kroatiassa huhtikuun lopussa. Todennäköisesti Suninen ei saa Kroatiaan WRC-autoa, sillä M-Sport on jo ilmoittanut, että Fourmaux kilpailee WRC-autolla brittikuski Gus Greensmithin tallikaverina.

Suninen kertoi, että hän pääsee WRC-autoon viimeistään Portugalin MM-rallissa toukokuussa.

– Itse asiassa Rich (tallipäällikkö Rich Millener) ja Malcolm (tallin pääpomo Malcolm Wilson) sanoivat kisan jälkeen, että he haluavat minun ajavan Kroatiassa, mutta heillä ei ole siihen budjettia tällä hetkellä, Suninen totesi.

Ford Fiesta WRC:n suorituskyky ei riittänyt Toyotan ja Hyundain vauhtiin Rovaniemen MM-rallin vauhdikkailla pätkillä. Suninen sijoittui kahdeksanneksi, vaikka oli mielestään ajanut lähes virheettömän rallin.

– Pomolta tuli kisan jälkeen kiitokset, että olin ajanut hyvän kisan. Samalla tuli pahoittelut, että ei riittänyt parempaan.

– Se on mielestäni hyvä merkki, että tiedostetaan ongelmat ja haasteet. Silloin niille voidaan tehdä jotain. Kun on yhteinen mielipide ja päämäärä, asioille voidaan saada muutoksia, Suninen alleviivasi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja