Teemu Ramstedt näkee Espoon junnuseurojen yhdistymisessä ison mahdollisuuden – heittää villin idean pääkaupunkiseudun SM-liigajoukkueista

IBD-sairaudesta kärsivä Teemu Ramstedt:"Ensimmäinen reaktio oli pieni paniikki" 2:41
Teemu Ramstedt kertoo videolla suolistosairaudestaan.

Espoolaisten junioriseurojen yhdistyminen miellyttää komean SM-liigauran tehnyttä Teemu Ramstedtia, joka yrittää auttaa Kiekko-Espoon edustusjoukkueen keväällä Mestikseen. 

Uudesta noin 3 000 harrastajan yhteisöstä tulee Suomen suurin jääurheiluun erikoistunut seura. 

Teemu Ramstedt pelasi vuosina 2011–13 edesmenneen Espoon Bluesin riveissä SM-liigaa. Tällä kaudella hän siirtyi yllättäen SaiPan liigajoukkueesta Suomi-sarjassa pelaavan Kiekko-Espoon riveihin

Ramstedtia uutinen seurojen yhdistymisestä ilahduttaa. 

– Tosi hieno juttu. Se antaa aika paljon uusia mahdollisuuksia, Ramstedt sanoi MTV Urheilulle. 

– Uskon urheilussa ylipäätään yhdessä tekemiseen. Silloin saa parempaa aikaiseksi kuin yksin. 

"Uusi tuleminen mahdollista"

Yhdistymisessä on taustalla jo syksystä 2019 käynnissä ollut selvitys, jolla on tarkoitus muodostaa paras mahdollinen pelaajapolku jääkiekon ja ringeten harrastajille. 

Uudessa Kiekko-Espoossa on erikseen ringeten, tyttökiekon ja poikakiekon lajiryhmät sekä kuusi jaosta (Blues, EPS, EKS poikakiekko, tyttökiekko, ringette sekä kilpaurheilujaos). 

Vanhat seuranimet (Blues, EKS ja EPS) jäävät elämään poikakiekossa G–D1-ikäluokissa sekä C–A-tasoilla muissa kuin edustusjoukkueissa. Seuran edustusjoukkueet pelaavat Kiekko-Espoon nimellä. 

Uusi seura ja toiminnan mahdollinen terästäytyminen antavat hyvän pohjan miesten edustusjoukkueen nousulle. Kiekko-Espoo vaihtui Espoon Bluesiksi vuonna 1998, ja talousvaikeuksien runtelema seura poistui SM-liigakartalta vuonna 2016. 

Kiekko-Espoo on tehnyt vahvaa uutta paluuta. Suomi-sarjan voitto antaa lupaavan pohjan nousuhaaveille, jonka toteuttamisessa Ramstedt on isossa osassa. 

– Halli iso talousalue antavat hyviä mahdollisuuksia. Uusi tuleminen on mahdollista, jos teemme hommia yhdessä ja pitkäjänteisesti. 

Pääkaupunkiseudulle lisää SM-liigajoukkueita?

Bluesin poismeno ja Jokereiden siirtyminen KHL:ään ovat jättäneet ison aukon SM-liigakartalle. SM-liigapaikka on monen pelillisen, hallinnollisen ja taloudellisen mutkan takana, mutta mahdollisuuksien siemen on nyt kylvetty. 

Ramstedtin mielestä koko suomalainen jääkiekkoilu hyötyisi siitä, että espoolaisen jääkiekon lippulaiva pelaisi korkeammalla. 

– Kyllä pääkaupunkiseudulla pitäisi olla vähintään kaksi joukkuetta. Mieluummin kolmekin. 

Onko 32-vuotiaalla Ramstedtilla ajatuksia siirtyä tekemään töitä espoolaisen jääkiekon hyväksi peliuran loputtua?

– Ajattelen nyt vain kevään pelejä, mutta kun oma ura loppuu, niin enköhän jotain hommia urheilun parissa tee. 

Lue myös:

    Uusimmat