MTV seurasi: Teemu Pukki oli pysäyttämätön! – Huuhkajille huima voitto elintärkeässä EM-karsintaottelussa, näin ottelu eteni

Huuhkajat kohtasi lauantai-iltana Bosnia ja Hertsegovinan Tampereella Ratinan stadionilla. Suomi eteni Teemu Pukin upeilla maaleilla 2-0-voittoon.

Suomi oli pelannut tähän mennessä kaksi ottelua, joista saldona oli yksi tappio ja yksi voitto.

Huuhkajat kohtasi EM-karsintojen avausottelussa Italian, mutta taipui vierasottelussa 0-2-lukemin. Seuraavaksi vastaan asettui Armenia, jonka Suomi kukisti 2-0-lukemin.

Bosnia ja Hertsegovinan lisäksi Suomen lohkossa pelaavat Kreikka, Italia, Armenia ja Liechtenstein. Suomi kohtaa tiistaina Liechtensteinin.

Suomi-Bosnia ja Hertsegovina-ottelun tapahtumaseuranta:

2. puoliaika

Ottelu on päättynyt Huuhkajien 2-0-voittoon! Suomi nousee voittonsa ansiosta J-lohkon toiselle sijalle.

Teemu Pukki oli ottelun hahmoja, sillä hyökkääjä viimeisteli kaksi häikäisevää maalia.

90 min: Ottelun erotuomari antaa kolme lisäminuuttia.

88 min: Kaksi minuuttia varsinaista peliaikaa jäljellä! Huuhkajat on todella lähellä elintärkeää voittoa!

84 min: Huuhkajilla jälleen huikea maalipaikka, mutta Glen Kamara on selvästi paitsiossa.

83 min: Suomi suorittaa kolmannen pelaajavaihdon. Simon Skrabb tulee kentältä pois ja hänen tilalleen kentälle astelee Rasmus Schüller.

Skrabb pelasi varsin hyvin ja saa Huuhkajien kannattajilta raikuvat suosionosoitukset.

80 min: Tim Sparv kokee kovia ja hänen vasen jalkansa kramppaa. Bosnia saa kulmapotkun, mutta se on heikko.

78 min: Bosnia vaihtaa kentältä pois Muhamed Besicin. Hänen tilalleen tulee Amer Gojak. Myös Huuhkajat valmistelee vaihtoa.

76 min: Bosnialla huippupaikka! Edin Dzeko puskee vasemmalta laidalta tulleen keskityksen Huuhkajien maalin yli. Dzeko pääsi puskemaan läheltä Suomen maalia.

76 min: Glen Kamara kaatuu rangaistusalueen rajalla ja Ratinan stadion vaatii rangaistuspotkua. Hetkeä myöhemmi Pukki pääsee jälleen laukomaan, mutta Bosnian maalivahti Ibrahim Sehic torjuu varmasti.

71 min: Pukki jälleen maalipaikassa, mutta Bosnian maalivahti Ibrahim Sehic torjuu hienosti jalallaan.

67 min: 2-0-johtomaalissa Huuhkajat pääsi vastahyökkäykseen, Robin Lod vapautti upealla läpisyötyöllä Pukin läpiajoon ja Norwich Cityn maalisieppo nosti pallon vastaan tulleen maalivahti Ibrahim Sehicin yli maaliin.

Pukki osoitti jälleen häikäisevää maalintekotaitoa.

67 min: Tämä on Teemu Pukki show! Pukki "chippaa" pallon maalivahdin yli ja vie Huuhkajat 2-0-johtoon!

65 min: Teemu Pukki koki kovia! Piti hetken aikaa nivustaan liukastumisen jälkeen ja liike näyttää hieman vaivalloiselta.

Hän jatkaa kuitenkin kentällä.

62 min: Suomi tekee ottelun toisen pelaajavaihtonsa. Lasse Lappalainen tulee kentälle Petteri Forsellin tilalle.

60 min: Edin Dzeko pääsee laukomaan vasemmalta laidalta tulleesta keskityksestä, mutta Paulus Arajuuri blokkaa laukauksen liukuen.

57 min: Samalla taivas repää Tampereella ja taivaalta tulee vettä.

55 min: Pukilta upea suoritus johtomaalin tekemisessä. Hän otti pallon haltuun noin 40 metrissä, harhautti vastaan tulleen Bosnian Toni Sunjicin ja pääsi laukomaan vapaasti rangaistusalueen rajalta pallon tolpan kautta maaliin.

Pukin viimeistely oli erinomainen.

55 min: Maali! Teemu Pukki laukoo pallon tolpan kautta maaliin! Huuhkajat johtaa 1-0!

52 min: Huuhkajien Glen Kamaran keskitys kimpoilee lähelle etutolppaa. Pallo näyttää osuvan tai ainakin hipaisevan tolppaa, mutta Bosnian maalivahti Ibrahim Sevic on hyvin pomppujen mukana.

50 min: Bosnialle siunaantuu laadukas maalipaikka! Edin Visca syöttää oikelta laidalta takaviistoon rangaistusalueen rajalle, josta Haris Duljevic pääsee laukomaan, mutta Huuhkajien onneksi veto viuhuu ohi maalin.

Tilanne yhä 0-0.

48 min: Teemu Pukkia huitaistaan kädellä kasvoille. Ottelun erotuomari nostaa keltaisen kortin Bosnian Elvis Saricille.

46 min: Suomi keskittää oikealta laidalta pallon boksiin, mutta Simon Skrabb rikkoo Bosnian puolustajaa Ermin Bicakcicia.

Toinen puoliaika on käynnissä!

1. puoliaika

45 min: Ottelun ensimmäinen puoliaika päättyy kutkuttavassa 0-0-tilanteessa. Huuhkajat on pelannut varsin hyvin, mutta maaleja ei ole vielä nähty. Suomi pääsi kuitenkin muutamaan puolittaiseen maalipaikkaan.

45 min: Bosnian kulmapotkun nyrkkeilee väljemmille vesille Huuhkajien maalivahti Lukas Hradecky.

Hetken päästä Bosnia saa kuitenkin kolmannen kulmapotkun lyhyen ajan sisään, mutta Huuhkajat selvittää senkin.

44 min: Bosnialle vielä kulmapotku ensimmäisen puoliajan viimeisille minuuteille, mutta Huuhkajat selvittää tilanteen.

Heti perään tulee kuitenkin toinen kulmapotku Bosnialle.

42 min: Huuhkajat yrittää murtautua vasemmasta laidasta ja ansaitsee yrityksestään kulmapotkun. Suomi esittelee kulmapotkukuvion ja Robin Lod syöttää boksin rajalle Jere Uroselle, mutta laitapuolustaja potkaisee täysin pallosta ohi.

41 min: Bosnia yrittää murtaa Huuhkajien tiivistä puolustusmuuria, mutta keskitykset menevät järjestäen Suomen pelaajien päihin. Bosnia on yrittänyt myös edetä maata pitkin lyhyillä syötöillä, mutta vapaita tiloja ei ole löytynyt.

36 min: Huuhkajien laitapuolustajalla Albin Granlundilla on jokin vamma ja hänet vaihdetaan kentältä pois. Tilalle tulee Jukka Raitala, joka pelaa seurajoukkuetasolla MLS-sarjan Montreal Impactin joukkueessa.

Ottelun tilanne on edelleen 0-0.

35 min: Suomi on tekemässä ensimmäisen vaihdon jo nyt.

32 min: Huuhkajien prässi aiheuttaa ajoittain Bosnian pelinrakentelulle vaikeuksia, ja joukkueen päävalmentaja Robert Prosinecki jakaakin suojateilleen ohjeita kovaäänisesti kentän laidalla.

31 min: Bosnia yrittää laittaa painetta, mutta Huuhkajat puolustaa hyvin. Suomi voittaa järjestäen keskityspallot boksin sisällä, eikä Edin Dzeko ole toistaiseksi pystynyt pääsemään maalipaikkoihin.

27 min: Bosnialle ensimmäinen puolikas maalipaikka. Oikelta laidalta tulleeseen keskitykseen pääsee Haris Duljevic, mutta hänen laukauksensa painui reippaasti yli maalin.

24 min: Glen Kamara toimii jälleen rakentelijana ja yrittää syöttää Petteri Forsellin läpiajoon rangaistusalueen rajalla, mutta pallo karkaa Bosnian maalivahdille Ibrahim Sevicille.

22 min: Huuhkajat on toistaiseksi pystynyt pitämään Bosnian kurissa. Suomi puolustaa tiiviisti ja Huuhkajien topparit ovat hoitaneet boksiin tulleet keskitykset varmasti.

Samalla Suomi pystyy puolustamaan pitämällä palloa ja yrittämällä rakentaa omia hyökkäyksiä.

20 min: Huuhkajat on yrittänyt murtautua vasemmalta laidalta ja Jere Uronen pääsi laukomaan rangaistusalueen sisältä Teemu Pukin kanssa tekemän syöttökombinaation jälkeen.

Laukaus painui kuitenkin ohi Bosnian maalin.

15 min: Huuhkajilla puolittainen maalipaikka! Jere Uronen keskittää vasemmalta laidalta ja pallo pomppii usean pelajan kautta Bosnian maalivahdin Ibrahim Sevicin ulottuville, joka torjui pallon päätyrajasta yli.

Suomen kulmapotkusta ei kuitenkaan syntynyt mitään.

14 min: Glen Kamara joutuu kovan liukutaklauksen kohteeksi! Bosnian Muhamed Besic liukuu suoraan jaloille ja Suomelle vihelletään vapaapotku keskiympyrän lähettyviltä.

12 min: Huuhkajien laitapuolustaja Jere Uronen kokee kovia ja jää hetkeksi maanpintaan makamaan. Hän jäi Bosnian Toni Sunijcin alle.

Uronen on kuitenkin pelikunnossa.

8 min: Huuhkajille ensimmäinen kulmapotku! Suomen prässi puree ja pallo karkaa Bosnialta omasta päätyrajasta yli. Robin Lod pelasi kulman lyhyenä, käytti pallon Petteri Forsellilla ja yritti keskittää pallon Paulus Arajuurelle, mutta pallo leijaili päätyrajan yli.

6 min: Ensimmäinen laukaus maalia kohti Suomelta! Bosnian puolustajan Eldar Civicin syöttö meni Teemu Pukille, joka kuljetti palloa hieman lähemmäksi maalia ja laukoi noin 20 metristä, mutta Bosnian maalilla torjuva Ibrahim Sevic torjui laukauksen helposti.

5 min: Glen Kamara yritti vapauttaa Teemu Pukin läpisyötöllä karkuun, mutta Bosnian puolustajat pitivät Norwich Cityn hyökkääjän kurissa.

4 min: Tim Sparv lähetti Teemu Pukin oikealle laidalle juoksuun, mutta hyökkääjän keskitys jäi vaisuksi.

2 min: Huuhkajilta varsin vahva ensimmäiset minuutit. Suomi pääsi jo kerran vasemmalta laidalta keskittämään pallon boksiin, mutta Bosnian puolustus purki pallon helposti pois.

Suomi on toistaiseksi pitänyt palloa enemmän.

Ottelu on käynnissä!

Klo 18.57  Kansallishymnien aika. Kohta mennään!

Klo 18.56 Joukkueet saapuvat kentälle.

Klo 18.50 Tunnelma ja jännitys alkavat tiivistyä. Enää 10 minuuttia ottelun alkuun.

Klo 18.42 Ratinan stadionin odotetaan täyttyvän tänään äärimmilleen. Huuhkajien kannattajaryhmä Pohjoiskaarre suoritti marssin stadionille ennen ottelua.

Katso upotusvideo alta. Mikäli upotus ei näy, voit katsoa sen tästä linkistä.

Klo 18.32 Tänään pelataan J-lohkossa muitakin otteluita, kun Armenia kohtaa Liechtensteinin sekä Kreikka haastaa Italian.

Klo 18.26 Bosnia-ottelu on elintärkeä Huuhkajien kannalta. Voi arvioida, että Italia vie lohkon kärkipaikan ja siten yhden EM-kisapaikan. Toisesta paikasta käydään kova taistelu Suomen, Bosnian ja Kreikan välillä.

Mikäli Huuhkajat mielii tämän toisen EM-kisapaikan ottaa, pitää tänä iltana tulla pisteitä.

Klo 18.20 Tampereella räiskyi ukkonen reilut puoli tuntia sitten, jonka yhteydessä raju sadekuuro kasteli kentän kauttaaltaan. Sade taukosi ainakin hetkeksi.

Klo 18.17 Bosnia ja Hertsegovinan kokoonpanosta uupuu tähtipelaaja Miralem Pjanic, joka on pelikiellossa. Sen sijaan kärjessä pelaa vaarallinen maalintekijä Edin Dzeko. 33-vuotiasta AS Roman hyökkääjää Huuhkajien pitää varoa.

Klo 18.10: Huuhkajien kokoonpanossa on muutama yllätys, kun Petteri Forsell ja Simon Skrabb nousevat avaukseen. Forsell mätti viime kaudella 13 maalia Puolan pääsarjassa Miedz Legnican riveissä.

Skrabb edustaa seurajoukkuetasolla IFK Norrköpingiä.

Klo 18.01: Tervetuloa mukaan liveseurannan pariin. Suomi kohtaa karsintojen kolmannessa ottelussaan Bosnia ja Hertsegovinan. Ottelu alkaa noin tunnin kuluttua.