Teemu Pukki myöntää, että itseluottamus on nyt eri tasolla kuin vuosi sitten – viime syksynä samoista paikoista olisi jo uponnut: "Maalinteko on päänsisäistä duunia"

5:44
Tulosruutu: Huuhkajien uusi ratkaisija Robert Taylor kommentoi kiristynyttä kilpailutilannetta ja omaa nousuaan maajoukkueen hierarkiassa.

Norwich Cityn ja Suomen A-maajoukkueen ykköshyökkääjän Teemu Pukin maalivire on tällä hetkellä hieman kateissa. 30-vuotias kotkalainen ei ole osunut enää tänä vuonna samaan tahtiin kuin kahtena edellisvuotena.

Vuosina 2019 ja 2018 Pukki tuntui maalaavan melkein jokaisessa pelaamassaan ottelussa niin Kanarialintujen kuin Huuhkajienkin riveissä. Vielä viime syksynä suomalaishyökkääjä jatkoi maalitehtailuaan Englannin Valioliigassa seuransa sarjanousun jälkeen niin kuin olisi pelannut huippusarjassa jo vuosia.

Vuodenvaihteen jälkeen on ollut merkittävästi hiljaisempaa.

Vuonna 2020 Pukki on tehnyt kaikissa kilpailuissa yhteensä kolme maalia, kun vuonna 2019 hän iski Norwichissa ja maajoukkueessa yhteensä 33 maalia.

Syitä Pukin maalihanojen ehtymiseen on varmasti monia. Loukkaantumiset ovat selvästi vaivanneet häntä, ja Norwich Cityssä koko joukkueen hyökkäyspelaaminen on ollut takkuista, etenkin koronaviruspandemian puhkeamisen jälkeen.

Hiljaisen jakson jälkeen tiessään on ollut myös Pukin itseluottamus, josta hän itse mielellään puhui aiemmin maaleja tehdessään. Se kun on tuoretavaraa ja pysyy yllä ainoastaan maaleja tekemällä.

Huuhkajissa viimeisissä kolmessa pelissä ilman osumaa jäänyt Pukki myönsi tiistaina maajoukkueen lehdistötilaisuudessa, ettei hänen itseluottamuksensa ole juuri nyt ylimmillään. Maali Kansojen liigan ottelussa Irlantia vastaan keskiviikkona on hyökkääjällä tilauksessa.

– Varmasti se helpottaisi pelaamista, jos maaleja tulisi. Muuten minun pelini ovat omasta mielestäni menneet ihan suhteellisen hyvin, maalit ovat vain jääneet puuttumaan. Totta kai maalinteko on aika paljon myös päänsisäistä duunia, että voi tehdä maalin, kun saa paikan. Ehkä viime syksynä noista paikoista olisi mennyt sisään. Nyt odottaa sitä yhtä maalia, että taas aukeaa maalihana, Pukki tuumaili.

Huolestuneelta Pukki ei kuitenkaan vaikuttanut. Ei, luotto maalijyvän löytymiseen huokui kommentteja itsevarmasti laukoneesta pelaajasta.

– Oikeastaan kaikissa muissa peleissä paitsi Wales-pelissä on ollut paikkoja. Meidän hyökkääjien on tehtävä maaleja, ja yleensä sitä on pettynyt, jos ei niitä tule. Kova tahto on tehdä maaleja, ja kyllä minä luotan, että niitä alkaa tulla taas sieltä. Turhaa sitä on enempää alkaa stressata, Pukki pudotteli.

Ennen sunnuntaina pelattua Bulgaria-ottelua Pukilla oli jalassaan antibioottikuurin vaatinut tulehdus. Se ei hänen mukaansa enää aiheuta vaivaa.

– Kyllä se vielä alkuverryttelyssä vähän tuntui Bulgariaa vastaan. Pelissä unohtui ihan täysin ja se on mennyt parempaan päin sen jälkeen. Peliesityksiä se ei tule ainakaan haittamaan, se on ihan kunnossa, Pukki vakuutteli.

Kaikesta päätelleen Pukki on valmis hyökkäämään Irlannin puolustuksen kimppuun jälleen Suomen avauskokoonpanossa.

Suomi kohtaa Irlannin Kansojen liigan ottelussa Helsingissä keskiviikkona kello 19 alkaen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja