Teboil kertoo keskeyttäneensä kauppiailta perittävät maksut

Myös suomalaisyritykset boikotoivat venäläistuotteita 2:00
Näin suomalaisyritykset boikotoivat venäläistuotteita. Videolla myös Teboil-yrittäjän haastattelu.

Teboil kertoo tiedotteessaan, että Teboil-asemilla tehdyistä ostoksista saadut rahat päätyvät Teboil-kauppiaille.

Venäjän hyökättyä Ukrainaan suomalaisia kannustettiin boikotoimaan Teboil-huoltoasemia, minkä Teboil-yrittäjät saivat kokea selkänahoissaan. Teboilin omistaja on venäläinen öljy-yhtiö Lukoil. Isot toimijat, kuten Autoliitto, SF-Caravan ry sekä Kamux, sekä monet ammattiliitot ilmoittivat lopettavansa yhteistyön Teboilin kanssa, ja esimerkiksi Tokmanni tiedotti lopettaneensa Teboilin öljyjen ja teknokemikaalien sekä muiden venäläistä alkuperää olevien tuotteiden hankinnan.

Lue uusimmat tiedot Ukrainan sodasta.

Nyt Teboil kertoo, että Teboil-kauppiaat ry on neuvotellut huoltamoyrittäjä Pekka Haapalaisen johdolla Teboilin kanssa siitä, että yhtiö keskeyttää välittömästi kauppiailta perittävien maksujen perimisen määräaikaisesti maalis-toukokuun ajaksi.

Tiedotteessa todetaan, että keskusteluja jatketaan yhtiön kanssa siitä, minkälaisella mallilla Teboil-kauppiaat jatkossa toimisivat Teboil-brändin alla itsenäisinä kauppiaina. 

"Asiakkaiden ei tarvitse olla huolissaan..."

Teboil-huoltamoita Suomessa pyörittävät yksityiset yrittäjät. Teboil-kauppiaat työllistävät yli 1 000 ihmistä.

– Teboil-kauppiaat ovat olleet yhtiömme selkäranka jo vuosikymmenten ajan, ja tänään sovittu maksujen keskeytys on selkeä askel siihen, että asiakkaiden ei tarvitse olla huolissaan siitä, mihin asemilla tehtyjen ostosten rahat päätyvät, kertoo Teboilin markkinointi- ja viestintäjohtaja Toni Flyckt tiedotteessa.

Lähde: Teboil

Lue myös:

    Uusimmat