Mainos

Teatteri Jurkka avaa syyskauden nykyklassikolla

Sakari Jurkka palaa näyttämölle Teatteri Jurkan syyskauden avajaisnäytelmässä. Hän esittää Eugene O Neillin terävässä perhedraamassa Pitkän päivän matka yöhön perheen isän James Tyronen roolin.

Raila Leppäkoski on sovittanut näytelmän kolmelle näyttelijälle ja huoneteatterille. Esityksen ohjaa Kimmo Kahra, ja Tyronen poikien rooleissa nähdään Ville Sandqvist ja Mikko Jurkka.

Lavastuksesta vastaa Nina Mansikka. Äiti on Jurkan versiosta jäänyt kokonaan pois. Huoneteatterin sovituksessa isä ja pojat puivat kirveleviä suhteitaan poissaolevaan äitiinsä ja toisiinsa perheen kesähuvilalla vuonna 1912.

Näytelmä kuvaa avoimesti kirjailijan omaa perhettä. Teos valmistui vuonna 1941. O Neill määräsi, että sen saa esittää vasta kun hänen kuolemastaan on kulunut 25 vuotta. Toisin kävi, sillä Tukholman Dramaten esitti näytelmän jo kolmen vuoden kuluttua kirjailijan kuolemasta, vuonna 1956.

O Neillistä tuli kyseisen näytelmän johdosta ensimmäinen kirjailija, jolle on myönnetty Pulitzer-palkinto kuoleman jälkeen. Kaikkiaan hän sai neljä Pulitzeria. Eugene O Neill syntyi vuonna 1888 New Yorkissa ja kuoli 1953 Bostonissa. Pitkän päivän matka yöhön sai ensi-iltansa maanantaina Teatteri Jurkassa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.