Tätä et tiennyt – näin hiuspinniä oikeasti käytetään!

Silmille valuvat etuhiukset on helppo kesyttää yhdellä ainoalla pinnillä – jos homman hoitaa oikein. AVAn toimitus pyysi kymmentä naista näyttämään, miten hiuspinnin päähänsä painaa – eikä yksikään tehnyt sitä oikein!

Suomalaisille tyypilliset hiukset – ohuet, mutta kiiltoisat – eivät tahdo millään pysyä aloillaan. Aamulla otsatukkaan työnnetty pinni heiluu viimeistään puolipäivän pintaan poskella – ainakin, jos sen laittaa väärin.

Totta kai hiuspinnejä käytetään moniin erilaisiin kampauksiin, eikä yhtä ainoaa oikeaa käyttötapaa voi olla olemassa, mutta yksinkertaisimmillaan käytettynä pinni kuuluisi laittaa sahalaita hiuspohjaa vasten. Sahalaitakuvio on kehitetty, jotta pinni pysyisi paremmin paikoillaan. Kaiken kukkuraksi pinnin sileämpi puoli näyttää paremmalta ulospäin.

Valitettavasti hiuspinnipaketeista ei löydy tätä ohjetta, vaan se jää jokaisen itse oivallettavaksi.

Väärin ...

... oikein!

Kysyimme asiaa vielä muun muassa suositun MTV3n Putous-sarjan näyttelijöitä ehostavalta rautaiselta kampaajakonkarilta Mira Aallolta.

– Sahapuoli alaspäin pinni pysyy paremmin, jos vaikka etuhiukset on vedetty yhdellä pinnillä pois silmiltä, Aalto varmistaa.

– Mutta jos puhutaan etuhiuksien sijaan vaikka niskahiuksien kiinnittämisestä, suurin merkitys on sillä, mihin suuntaan pinni vedetään! Jos käytetään yhtä pinniä, ei sitä pidä laittaa alhaalta ylöspäin, koska se pääsee valumaan pois, Aalto lisää ja muistuttaa, että kulloinkin tehtävä kampaus on se, joka määrää laittotavan.

AVA bongasi ohjeen luettuaanHoney & Fitz -blogia, jossa asia oli oivallettu jo 2011.


Tykkää AVAsta Facebookissa! AVA vaikuttaa myös Twitterissä: käyttämällä twiitissäsi hashtagia#avatvviestisi voi päästä telkkariin.

Lue myös:

Lisää kauneudesta? Tutustu Kauneusvinkit-sivustoon!


AVA / Jenni Junkala

Kuvat: AVA, Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat