Tästä puhkesi kohu EM-kisoissa – nyt puhuu mitalisti

Miesten ja naisten pituushypyssä sekä kolmiloikassa nähtiin kovia tuloksia vastikään päättyneissä Rooman EM-kilpailuissa. Keskustelua aiheutti lavalle rakennettu hyppypaikka, jonka hyppyalustalla vaikutti monien mielestä olevan liikaa pomppua.

Miesten kolmiloikassa jäätiin vain 11 sentin päästä ME:stä, miesten ja naisten pituushypyssä nähtiin pitkiä hyppyjä molemmissa jäätiin 30 sentin päähän ME:stä. Mukaan mahtui lukuisia omia ennätyksiä. Myös miesten kymmenottelussa ja naisten seitsenottelussa nähtiin kovia tuloksia. 

– En valita. Se oli mielestäni erittäin kaunis. Se oli tavallaan hiukan pomppuisampi. Se on mielestäni oikeansuuntainen, mutta samalla ei saisi olla liikaa pomppua. Silloin siitä tule hiukan luonnotonta. Silloin kyse on siitä, kuka onnistuu ajoituksessaan parhaiten, eikä siten, että kuka hyppää pisimmälle. Täällä oli mielestäni ehkä hiukan liikaa pomppua, kymmenottelussa hopeaa voittanut Sander Skotheim sanoi NRK:lle.

Tavallisesti hyppypaikka on maan kamaralla ja rakennettu asvaltille tai betonille. Nyt hyppypaikka oli lavalla, mikä voi antaa urheilijoille trampoliiniefektin. Pituushyppyvalmentaja Frank Roar Brissach kertoi nähneensä omin silmin, kuinka alusta vajosi urheilijoiden alla. 

– Uskon, että se antaa pomppua lisää 20 senttimetriä. Siitä tulee mahtipontisempaa, mutta sitten kaikissa arvokisoissa pitäisi olla vastaava, Roar Brissach sanoi.

Myös NRK:n yleisurheiluasiantuntija Vebjörn Rodal oli samaa mieltä, että alustassa oli paljon pomppua.

– Monien mielestä se on liikaa, Rodal sanoi kolmiloikkakilpailun lähetyksessä.

Pituushyppy ja kolmiloikka voi olla hyvinkin erilaista tulevaisuudessa, mikäli suunnitelmat sääntömuutoksiin toteutuvat. Keskustelun aiheena on hylättyjen hyppyjen määrä ja tulevaisuudessa lankun sijasta olisi hyppyalue. Hyppy mitattaisiin siitä kohtaa, mistä se lähtee.

 

Lue myös:

    Uusimmat