Tutustu Tanssii Tähtien Kanssa -kisaajiin – mukana muun muassa Maaret Kallio, Signmark ja Sonja Kailassaari

Tässä he ovat! Uudet Tanssii Tähtien Kanssa-kisaajat paljastettiin 21:04
Näin tähtiparit kommentoivat tulevaa kisaa – katso videolta!

Tutustu Tanssii Tähtien Kanssa -kauden 2022 kisaajiin. MTV julkisti kisaajat lehdistötilaisuudessa 4. elokuuta. 

Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelmasta käynnistyy elokuun lopussa jo 15. tuotantokausi. Tällä kaudella parketilla itsensä likoon laittaa jälleen 11 julkisuudesta tuttua kasvoa. TTK-juontajina nähdään Vappu Pimiä ja Ernest Lawson. Ohjelman tuomareina jatkavat Helena Ahti-Hallberg, Jorma Uotinen ja Jukka Haapalainen.

Musikkista vastaa tuttuun tapaan Sami Pitkämön orkesteri solisteinaan Antti Koivula ja Johanna Försti. 

Tutustu tähtipareihin: 

ALMA HÄTÖNEN JA ALEKSI SEPPÄNEN

Radio- ja tv-juontaja Alma Hätönen, 32, on oppinut luottamaan intuitioonsa. Viime vuoden lopulla erilaisiin energioihin vahvasti uskova uranainen pyysi universumilta uutta suuntaa elämäänsä, ja jättäytyi hetkeksi pois työelämästä. Saman tien soi puhelin, ja aukeni mahdollisuus valloittaa TTK-parketti.

Tankotanssia lukuun ottamatta Hätösellä ei ole tanssitaustaa. Nyt hän ei malttaisi odottaa, että pääsee haastamaan itsensä.

– Olen nyt kasvunpaikassa ihmisenä ja toivon, että tanssi avaa minussa jotain uutta – jotain ytimessä olevaa rohkeutta olla ylpeästi juuri sellainen kuin olen, Hätönen miettii.

Hänen tanssiopettaja Aleksi Seppänen on enemmän kuin tyytyväinen uuteen oppilaaseensa.

JAAKKO LOIKKANEN JA ANSKU BERGSTRÖM

MTV:n uutisista ja Asian ytimessä -ohjelmasta tuttu uutisankkuri Jaakko Loikkanen, 37, suuntaa TTK-parketille opiskeluaikojen vankalla joraamiskokemuksella.

– Meillä oli kavereiden kanssa Ruma tanssi -kerho. Voittaja oli aina se, joka keksi baarin tanssilattialla kamalimmat liikkeet. Pääsyvaatimus kerhoon taisi olla noin puolitoista promillea veressä, Loikkanen nauraa.

– Tanssi on minulle kuitenkin muuten jotain täysin uutta. Jännitän aidosti, opinko yhtään mitään. Toivottavasti katsojat pääsisivät kanssani mukaan matkalle, jossa tanssitaidottomasta tulee tanssitaitoinen. Varmaa on, että yrityksen ja erehdyksen kautta mennään, hän ilmoittaa.

Loikkasen tanssiopettajana nähdään Ansku Bergström.

JOEL HARKIMO JA TIIA ELG

Yrittäjä Joel Harkimo, 32, on tottunut heittämään itsensä tuntemattomiin vesiin, mutta TTK-parketille hyppääminen on kuitenkin erityinen seikkailu, sillä Harkimolla ei omien sanojensa mukaan ole absoluuttisesti mitään tanssitaustaa.

Kilpailuhenkisyyttä ainakin löytyy ja junioriurheilijana myös pinna saattoi palaa vähän liiankin herkästi.

– Vihaan häviämistä enemmän kuin rakastan voittamista. Näin vanhemmiten olen kuitenkin tajunnut, että ihan kaikessa ei tarvitse kilpailla, Harkimo kertoo.

Harkimo pääsee tanssiopettaja Tiia Elgin hellään, mutta kurinalaiseen huomaan. 

MAARET KALLIO JA SAMI HELENIUS

TTK-parketille suuntaa myös kouluttajapsykoterapeutti ja tietokirjailija Maaret Kallio, 45. Uusien asioiden oppimista rakastava Maaret kertoo syksyn seikkailun olevan superkiinnostava tutkimusmatka itseen.

– Ihmisen mieli asuu kropassa. On kiinnostavaa nähdä, mitä mieli tarjoilee, kun kehon saa liikkeelle uudella tavalla, omina vahvuuksinaan liikunnallista elämäntapaa ja hyvää rytmitajua pitävä hän miettii.

Kallion tanssiopettajan Sami Heleniuksenmielestä oppilaassa on roimasti luontaista lavakarismaa.

SONJA KAILASSAARI JA MATTI PURO

Televisiotoimittaja Sonja Kailassaari, 42, näki teini-ikäisenä Hype-musikaalin, sekosi näkemästään, kävi katsomassa Hypen 12 kertaa ja suuntasi saman tien Marco Bjurströmin tanssitunneille. 

– Tanssimisesta tulee kevyt olo. Jos kuulen hyvän biisin, en voi olla paikoillani. Rakastan myös juhlia, joissa voi tanssia. En ole parketilla ensimmäinen, mutta varmasti viimeinen, hän nauraa.

Sonjan tanssiopettaja Matti Puroon vaikuttunut uuden oppilaansa motivaatiosta.

BENJAMIN PELTONEN JA SAANA AKIOLA

Tanssii Tähtien Kanssa on kuulunut elämään biiseistään Juon sut pois, Naarmuja sekä Kunnes sammutaan tunnetun artisti Benjamin Peltosen jo pikkupojasta, sillä ohjelmaa parkkeerattiin katsomaan jo miehen lapsuudessa joka sunnuntai koko perheen kesken.

– Olen aina ajatellut, että joku päivä vielä tanssin tuolla parketilla. Kun soitto tuli, pomppasin tuolista ja sekosin. Tajusin, että nyt se vihdoin tapahtuu! hän riemuitsee.

Benjaminin tanssiopettajana nähdään Saana Akiola.

MIKKO NOUSIAINEN JA KERTTU NIEMINEN

Näyttelijä Mikko Nousiainen, 47, on keitetty monissa estradiliemissä lukuisien elokuva, tv- ja teatterirooliensa myötä. Herrasmies iskee lakerikengät jalkaansa käytännössä ensimmäistä kertaa, vaikka rakkaus musiikkiin ja tanssiin syttyi jo pikkupoikana.

– Rakastin legendaarisia Hollywood-musikaaleja. Olisin halunnut alkaa stepata Laulavat sadepisarat -elokuvan innoittamana, mutta idea jäi jostain syystä toteuttamatta, hän kertoo.

Tanssin saloihin Mikon vie TTK-tanssiopettajakatraan uusin tähti Kerttu Nieminen. 

SIIM LIIVIK JA KATRI MÄKINEN

Jääkiekkokaukaloiden temmellyksestä ja Hockey Nightista tuttu Siim Liivik, 34, tietää miltä tuntuu voittaa. TTK-parketille niin Suomen kuin Itävallan jääkiekkoliigan mestaruudet voittanut ammattiurheilija astelee kuitenkin varsin nöyrin askelin.

– En tiedä paritanssista mitään lukion vanhojen tansseja lukuun ottamatta. Baarissa olen tietysti tanssinut, mutta kieltämättä vähän kuumottaa, Liivik nauraa.

Liivikin tanssiopettaja Katri Mäkinen on opastanut huippu-urheilijoita ennenkin tanssin saloihin.

KATARIINA KAITUE JA ANSSI HEIKKILÄ

Kansallisteatterissa yli 30-vuotisen uran tehnyt ja lukuisissa tv- ja elokuvaproduktioissa näytellyt Katariina Kaitue, 55, rakastaa tanssimista, vaikkei askelia vielä osaakaan. Kuten monille näyttelijöille, valokeilaan astelu omana itsenään on Kaituelle todella jännittävää. Lantionsa hän kertoo olevan syväjäässä, mutta vahvuuksiakin löytyy.

– Eläytyminen ja heittäytyminen ilman häpeää – ne auttavat varmasti matkassa eteenpäin. Olen intohimoinen harjoittelija, mutta hetkittäin myös kärsimätön. Ja jos en jotain opi, niin kiroilen kuin rantapiru, mutta niin kuulemma opettajani Anssikin, Kaitue nauraa.

Katariinan tanssiopettaja Anssi Heikkilä näkee heti hyötyä oppilaansa oman alansa konkariudessa.

SIGNMARK ELI MARKO VUORIHEIMO JA  ANNIINA KOIVUNIEMI

Syntymästään saakka kuuro artisti Signmarkeli Marko Vuoriheimo, 43, tuntee musiikin basson ja sitä myötä rytmin kehossaan. Se on maailmanlaajuisesti uniikin musiikintekijän tärkein työkalu niin työssä, elämässä ylipäänsä kuin nyt TTK-parketilla.

– En voi elää ilman rytmiä. Se on meissä kaikissa sydämensykettä myöten, Signmark toteaa.

Tämä sopii Signmarkin tanssiopettajalle, viime vuoden mestarille Anniina Koivuniemelle.

EVELINA JA MARKO KERÄNEN

Tornado, Kyynelii ja Honey -hiteistään tunnettu poppari Evelina, 27, suuntaa tanssiparketille ensimmäistä kertaa elämässään.

– En yleensä kokeile uusia juttuja, jos en tiedä, että olen hyvä niissä. Nyt hyppään syvään päätyyn ilman kellukkeita, Evelina kertoo.

Tanssiopettajastaan Marko Keräsestä Evelina on todella innoissaan, sillä Keränen tuntuu turvalliselta henkilöltä, jolle uskaltaa näyttää kaikki tunteensa.

Tanssii Tähtien Kanssa MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla su 28.8. alkaen. Tanssikupla maksutta MTV Katsomossa ma 29.8. alkaen. Ohjelmat ovat katsottavissa myös C Moressa.

Lue myös:

    Uusimmat