Tässä ovat Putouksen näyttelijät – kymmenes kausi starttaa neljän uuden näyttelijän voimin!

23:15

Putouksen kymmenes kausi pärähtää ruutuun jo tulevana syksynä kirkkaan tähtikattauksen kera. Ota selvää, ketkä suomalaisnäyttelijät lauantai-iltojen suosikkisarjassa tullaan näkemään!

Katso videolta artikkelin yltä Putouksen uusien näyttelijöiden julkistustilaisuus 4.9. klo 12.10 alkaen!

Odotettu ja kansan rakastama lauantai-illan viihdeohjelma Putous palaa jälleen ruutuun lokakuussa 2018. Suosikkiohjelman juontajana nähdään Roope Salminen.

Uutta kymmenettä tuotantokautta tähdittää joukko uusia nimiä, mutta mukaan mahtuu muutama aiemmilta kausiltakin tuttu näyttelijä. Putouksen tulevalla kaudelle itsensä ja ammattitaitonsa peliin laittavat Helmi-Leena Nummela, Lauren Lehtinen, Timo Lavikainen, Ernest Lawson, Mikko Penttilä, Christoffer Strandberg, Terhi Suorlahti ja Pilvi Hämäläinen.

Helmi-Leena Nummela

Hellu, Hemppi, Helde, Helmut, Helmis, Helmikkä, Hemppa, Hele, Raimo Helminen – kaksiosainen nimi tuo mukanaan paljon lempinimiä ja lähtökohtaisesti Helmi-Leena inhoaa niitä kaikkia.

Sen sijaan Helmi-Leena nauttii kesällä maanisesti marjastuksesta ja taas talvisin koko sadon syömisestä. Helmi-Leena myös vesijuoksee ja läyhää kovaan ääneen kaikki yksityisasiat ja siinä sivussa muidenkin asiat (etu- ja sukunimillä tietysti). 

Tämä nauravainen ja isolla liekillä käyvä näyttelijä nauttii asioiden laittamisesta erilaisiin rasioihin ja myöntää kierrättävänsä neuroottisesti. Yksi näyttelijätaipaleen hienoimpia hetkiä hänellä on ollut Teatterikorkean aikana napata proteesinen etuhampaansa irti ja vetää rooli ilman sitä. Tulevaisuuden unelmiin kuuluu ratkaista ilmastonmuutos ja oppia tylsyyttä, toimettomuutta ja hyviä käytöstapoja.

Lauren Lehtinen

Kumpulan puutalokehdosta singahtaa Putous-kaartin eläinrakkain komedienne Lauren Lehtinen! Tämä makupaletistaan tarkka Teatterikorkeakoulussa näyttelijäntaidetta opiskeleva 27-vuotias humoristi viettää elämäänsä kävelyillä yksikseen ja välillä koirien kanssa, tai sitten jopa miekka lanteillaan, sillä harrastushistoriasta

Laurenilta on vuosien varrelta löytynyt mm. japanilainen samuraimiekkailu. Näiden lisäksi Lauren nauttii musiikista, tanssista ja saattaa jopa päästää huuliltaan korkean oopperanuotin.

Ja vaikka Lauren on erityisesti ruuasta tarkka, niin kahta asiaa hän ei suuhunsa laita: makaronia tai mannapuuroa. Sen sijaan pullan leipomisessa hän on hyvä juuri siihen saakka, kun taikina pitäisi saada kohoamaan. Muita elämän epävarmuuksia Laurenilla ovat muun muassa korkeat paikat.

Timo Lavikainen

Kolmannelle Putous-kaudelle lähtevä joensuulaislähtöinen huumorirokkari, jonka musisointi keskittyy nykyään lähinnä kotona vauvalle orkesterointiin. Tämä omien sanojensa mukaan lupsakka ja innostuvan aikaansaamaton näyttelijä nauttii arjessaan perhe-elämästä ja koiran kanssa metsäilystä asuinkunnassaan Nurmijärvellä. Nurmijärvi on siitä ihana, että siellä kaikki tuntevat toisensa, edellinen asia on tietenkin samalla myös kotikunnan huonoin puoli.

Hahmokilpailun voittoa Timolle ei ole vielä edellisiltä kausilta napsahtanut, mutta sydäntä lämmittää kuitenkin muutamat elämän muut voitot: parikymppiä lotossa, raaputusarvasta saman verran ja vaimo, jonka kotiruokia Timo söisi valitessaan vaikka loppuelämänsä. Toinen kulinaristinen herkku Lavikaiselle on taittaa kylmä roiskeläppä-pizza kahtia ja pursottaa väliin pieni pötkö maksamakkaraa. Bon apetit!

Ernest Lawson

Erkku – tuo Saara Aallon lisäksi toinen oulunsalolaislähtöinen ”ikuinen kakkonen”. Kahden hahmokilpailun finaalisijan jälkeen Erkku viettää kolmekymppisen perheenisän arkea Espoossa, jossa hän rakastaa asua.

Arjen supertaidoikseen Erkku luettelee loistavan kasvomuistin. Eri asia sitten onkin muistaako hän nähneensä jotkut kasvot opiskeluaikoina Hesburgerin kassalla, vai olikohan tämä tuttu naama sittenkin vaimon serkku.

Tämän lisäksi Erkku pystyy vetämään päikkärit missä ja milloin tahansa. Taito, joka tulee varmasti tarpeen myös uudella Putous-kaudella, joka on Erkulle jo kolmas.

Mikko Penttilä

Putouksen toinen lähetys 27.10. olkoot suuri Mikko Penttilä 31 vuotta - juhlalähetys! Ainakin, jos Mikko saisi itse päättää. Jää nähtäväksi miten näitä synttäreitä juhlitaan, mutta aihettahan olisi, sillä Putouksen kymppikausi on samalla tälle impronikkarille kokonaisuudessaan kolmas. Putouksen lisäksi Mikkoa houkuttaisi syksyllä aloittaa jälleen tanssin harrastaminen, onhan hän sentään Kaustisen tanhupitäjästä kotoisin.

Yksi kysymys kuitenkin leijuu Putouksen kymppikauden yllä: saapuuko Donald Trump Putous-studiolle vielä kerran?

Roope Salminen 

2010-luvun renessanssi-ihminen: improtaituri, muusikko, näyttelijä, viihdyttäjä, esiintyjä, sekä erityisesti porukkaan positiivista fiilistä puhaltava Roope nähdään Putouksen live-lauteilla nyt kolmannen kerran.

Lauantai-iltojen livelähetysten suvereenin hallinnan lisäksi Roope nauttii myös lautapelien ja seuraleikkin, kuten ihmissusi-pelin houstaamisesta. Muuten arkiset asiat ovat hänelle kaukana ja Putouksen studiolla joudutaankin opastamaan häntä muun muassa astianpesukoneen käynnistämisessä.

Roope kertoo uransa oudoimman roolin olleen viime Putous-kauden deskivieraana käväisseen Iivo Niskasen. Uskomme Roopella olevan valikoiva muisti, sillä hän ei tämän sanoessaan selvästi muista omaa pikahahmoaan kasikaudelta.

Christoffer Strandberg

Wikipedian Siuntio-sivu ei ainakaan vielä näytä ketään kuuluisia siuntilolaisia, mutta Putous-syksy tekee tähänkin muutoksen! Muistaakseen 29-vuotias Christoffer rikkoi lupauksensa ja palasi ennen 30-vuotissyntymäpäiväänsä takaisin kotikulmille ja ponnistaa Helsingin kyljessä olevasta kaksikielisestä maalaiskehdosta suoraan Putouksen tähtikaartiin.

Putous ei ole Christofferille ensimmäinen tähtisateen täyttämä taival, sillä hän on myös hallitseva Miss Drag Queen – tosin voitto tuli jo vuonna 2013, eikä kisaa ole sen jälkeen edes järjestetty. Teatterikorkeakoulusta valmistumisen jälkeen Christofferia on nähty ja kuultu muun muassa Ylen radioaalloilla, Uuden Musiikin Kilpailun juontajana, Helsingin Kaupunginteatterissa sekä imitaatio-keikoilla.

Erityistaitona Christofferilla on ihmisten säikäyttely ja sen täyteistä, arkeaan hän jakaa kotonaan jackrussellinterrierinsä kanssa. Tosin epäselvää on, että kumpi heistä on lopulta kumman lemmikki.

Terhi Suorlahti

Karjalais-suomenruotsalais-jyväskyläläisen geeniperimän omaava näyttelijä, jonka puheesta ei vuosikausien muualla Suomessa ja ulkomailla asumisen jälkeen lähde keskisuomen pidentävä nuotti millään pois.

Vain 156-senttistä näyttelijätärtä on verrattu suzukin autoon, sillä häneltä löytyy pienestä paketista nähden aivan valtavasti kierroksia.

Tähtihetkiä elämän varrelta Terhiltä löytyy teatteri- ja muiden näyttelijäntöiden lisäksi muun muassa 16-vuotiaan Matti Nykäsen kotiovella käyminen ja lapsuuden hiihtokilpailujen kuudes sija.

Terhi elämää täyttävät laulu, tanssi ja keskustelut. Ylipäätään puhuminen on hänelle hirveän luontaista, sillä kolmen päivän hiljaisuusretriitin jälkeen hän oli kotiin tullessaan puhunut taukoamatta kuusi tuntia putkeen.

Pilvi Hämäläinen

Helsingin Kallioon kotoutunut lieksalaissyntyinen Pilvi tähdittää Putouksen lauantai-iltoja nyt kolmatta kertaa! Ensimmäisellä kaudellaan hahmokilpailun voiton vienyt näyttelijätär lähtee tähän kauteen samoilla eväillä kuin edellisiinkin – kärsimällä vakavaa kurkkupastilliaddiktiota ja pesemällä hampaansa vähintään viisi kertaa lähetyspäivän aikana.

Itä-suomalainen ankeuttamisen ilmapiiri ja siitä pulppuava huumori, suosikkini!

Katso videolta artikkelin yltä Putouksen uusien näyttelijöiden julkistustilaisuus 4.9. klo 12.10 alkaen!

Putous MTV3-kanavalla alkaen 20. lokakuuta!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja