Tässä ovat kotitalouksien suurimmat turhakkeet

Koti-osion kyselyn mukaan lukijoidemme kodit ovat täynnä tavaroita, joilla he eivät tee mitään. Muun muassa sähköhammasharja, seinäkello ja kananmunankeitin koetaan turhaksi kaappien täytteeksi.

Käsi sydämelle – kuinka montaa tavaraa kodistasi aivan oikeasti tarvitset? Useissa talouksissa kaapit ovat täynnä tavaraa, silti uutta tulee ostettua.

Pyysimme lukijoitamme kertomaan kotiensa turhakkeista. Monelta turhaa tavaraa löytyy etenkin keittiöstä.

– Kananmunankeitin on kodin suurin turhake, kyllä ne voi kattilassakin keittää, Timo tuhahtaa.

– Olen toistakymmentä vuotta seurannut vaimoni "harrastusta" hankkia uusia ja "välttämättömiä" vimpaimia helpottamaan elämää. Ja lähestulkoon kaikki vehkeet helpottavat elon kurjuutta keräämällä pölyä varastossa. Eikä siinä vielä kaikki, niitä ei saa viedä keräykseen, jos niitä vielä vaikka tarvitaan, nimimerkki KypsäRampe äkäilee.

– Turhinta mitä olen nähnyt kotitalouksille kaupattavan on riisinkeitin ja popcornikone. Riisit voi keittää ihan tavallisessakin kattilassa ilman mitään riisinkeittimiä. Mikropopcornit taas on keksitty ,helppoa ja siistiä. Eikä tartte pestä mitään rasvasia popcornikoneita, kirjoittaa nimimerkki Panu.

Keittiön lisäksi myös vaatekaapista löytyy turhakkeita. Lukijoista päälle 30 prosenttia nimeää käyttämättömät vaatteet kotinsa suurimmaksi turhakkeeksi.

– Uusia tulee ostettua, vaikka vanhatkin olisivat vielä ihan käyttökelpoisia, nimimerkki Nekku kirjoittaa.

– Alesta tulee ostettua kaikenlaista unelmavaatetta, koska on halpaa. Totuus kuitenkin on, että jos et ole mekkoja 30-vuotisen elämäsi aikana käyttänyt niin et kyllä alota nytkään...

Myös alati päivittyvä elektroniikka ja esimerkiksi käyttökelpoisten puhelimien hylkääminen laatikon pohjalle ärsyttää.

– Puhelimia ostetaan jatkuvasti uusia ja esimerkiksi lapset saavat monen sadan euron luurin, vaikka eivät sitä edes tarvitse. Se ostetaan vain leluksi. Odottakaa ihmiset, että entinen menee rikki ja sitten vasta hankkikaa uusi. Vanhoista kännyköistä tulee ihan mielettömät määrät jätettä!, nimimerkki Puh kirjoittaa.

Hannele Järvelä/ MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja