Tässä on Vuoden poliisikoira 2020! Vinhan hajuaistin avulla ovat löytyneet niin karkuun lähteneet rikolliset kuin huumausaineetkin

8-vuotias Vinha on vuoden poliisikoira – huume-etsintä on belgianpaimenkoiran erikoisalaa 1:00
Tässä on Suhteellisen Vinha: Vuoden poliisikoira 2020!

Kennelliitto on palkinnut jälleen Vuoden virkakoirat. Palkittavat koirat ovat tahoillaan valinneet Poliisi, Tulli, Rajavartiolaitos, Rikosseuraamuslaitos ja Puolustusvoimat.

Liiton mukaan kaikki Vuoden virkakoirat ovat toimineet ansiokkaasti tehtävissään ihmisen apuna.

Yksi palkituista koirista on Vuoden poliisikoiraksi valittu belgianpaimenkoira malinois Suhteellisen Vinha ”Vinha”.

Kohta 8-vuotiast Vinha työskentelee Helsingin poliisilaitoksella yhdessä ohjaajansa, vanhemman konstaapeli Jan Tanskasen kanssa.

Kennelliitosta kerrotaan, että Vinha on poliisin partiokoirana koulutettu henkilön jäljestämiseen, henkilöetsintään, esineenetsintään rikospaikalla sekä voimankäyttöön. Erikoisosaamisalueena Vinhalla on huumausaineiden etsintä.

Vinha ja Tanskanen ovat olleet työuransa aikana monessa mukana.

– Vinha on kuin kotonaan kaupunkiympäristössä ja on suoriutunut esimerkillisesti partiokoiran laajaan tehtäväkenttään kuuluvista tehtävistä. Vinhan tarkan hajuaistin avulla ovat löytyneet niin karkuun lähteneet rikolliset kuin huumausaineetkin, Kennelliiton sivuilla kerrotaan.

Lisäksi Vinha ja Tanskanen ovat olleet useasti suorittamassa vaarallisen henkilön kiinniottoa. Tanskanen arveleekin tasaisenvarman suorittamisen olevan syynä Vinhan nimitykselle.

Lue myös:

    Uusimmat