Tolvi pelasti napaa myöten suohon uponneen omistajansa kuolemalta – Kennelliitto palkitsee 22 Sankarikoiraa!

2:48
Katso myös: Chihuahua Sulo pelasti pakkasyöhön hortoilemaan lähteneen vanhuksen hengen: "Tämä on sankarillinen teko tältä pieneltä koiralta".

Suomen Kennelliitto palkitsee tänä vuonna 22 koiraa Sankarikoiran arvonimellä. Sankarikoira-arvon voi saada koira, joka toiminnallaan on pelastanut yhden tai useamman ihmishengen.

Tänä vuonna eniten arvonimiä myönnetään koirille, jotka ovat löytäneet eksyneitä tai apua tarvitsevia ihmisiä. Palkittujen joukossa on myös esimerkiksi tulipalosta varoittaneita koiria, ihmisiä vaaratilanteissa puolustaneita koiria sekä esimerkiksi ihmisen sairauskohtaukseen reagoineita koiria.

Yksi Sankarikoira-arvonimen saaneista koirista on suursnautseri Tolvi. Se pelasti suohon napaa myöten uponneen omistajansa vetämällä hänet ylös.

Toinen arvonimellä palkittu koira on suomenpystykorva Juku, joka omistajansa herättämällä pelasti mökillä telttailemassa olleen kaveriporukan tulipalolta.

Mäyräkoira Sissi puolestaan kuuli halvauksen saaneen naapurin avunhuudot ja herätti korvatulpat korvissa nukkuneen omistajansa auttamaan.

Ilman Tolvia suo olisi voittanut

Tolvin sankariteko tapahtui, kun Tolvin omistaja ulkoili tutulla nevalla koiriensa kanssa. Hän putosi yllättäe napaa myöten suoho, eikä päässyt itse ylös.

Ilman lämpötila oli vain aavistuksen plussa puolella, ja suo upotti aina enemmän, mitä enemmän hän rimpuili.

Kännykkä oli taskussa märän turpeen alla, joten avun soittaminen ei ollut mahdollista.

Onneksi Tolvi onnistui vetämään omistajansa ylös suosta, ja he pääsivät kotiinsa lämmittelemään.

Ilman koiraa suo olisi voittanut.

Neljä Erikoissankarikoiraa!

Erikoissankarikoiran arvolla palkitaan tänä vuonna Suomen hajuerottelu ry:n kouluttama koronakoiranelikko Kössi, Miina, E.T ja Valo. Tutkimusten mukaan koira tunnistaa koronavirustartunnan nopeasti ja jopa laboratoriokokeita luotettavammin.

Kennelliiton tiedotteen mukaan koronakoirat ovat ilahduttaneet matkustajia ja Helsinki-Vantaan lentoaseman työntekijöitä.

– Nämä neljä palkittavaa koiraa ovat Sankarikoiria aivan omassa luokassaan. Toiminnallaan ne vaikuttavat merkittävästi ihmisten hyvinvointiin ympäri maailman. Ne myös tuovat esille koiran merkityksen yhteiskunnassa – mikään ei pysty korvaamaan ihmisen nelijalkaista ystävää, painottaa Kennelliiton hallituksen puheenjohtaja Harri Lehkonen keskiviikkona julkaistussa tiedotteessa.

Sankarikoirien lisäksi Kennelliitto palkitsee 18 urotyön tehnyttä koiraa kunniamaininnalla.

Kennelliitto on palkinnut sankarikoiria 1970-luvulta lähtien. Ensimmäinen Sankarikoira-arvonimi annettiin vuonna 1997.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja