Tässä on Vuoden Auto Suomessa

Suomen surkein kylätie sijaitsee Vihdissä – tältä se näyttää 6:06
KATSO MYÖS: Suomen surkein kylätie sijaitsee Vihdin Otalammella.

Vuoden Auto Suomessa valittiin nyt jo kymmenennen kerran.

Vuoden Auto Suomessa 2024 on Hyundai Kona. Valinnan tekivät autoista ja liikenteestä kirjoittavia toimittajia edustavan Auto- ja liikennetoimittajat AuLi ry:n jäsenet. Voittaja valittiin torstaina Järvenpäässä järjestetyssä Auto- ja liikennegaalassa. 

Hyundai Kona on pienehkö katumaasturi, jota saa hybridinä ja täyssähköisenä. Sähköisen mallin hinta on akusta ja varusteista riippuen noin 40 000–50 000 euroa.

Kaikkiaan Vuoden Auto Suomessa 2024 -tittelistä pääsi kilpailemaan 32 uutuutta, joista yli puolet oli sähköautoja.

Hyundai peittosi muun muassa Mercedes-Benzin E-sarjan, joka jäi seitsemän pisteen päähän. Finaalissa olivat mukana myös Kia EV9, Peugeot 408, Toyota Prius ja Volkswagen ID.7. 

Kolmasosa kaikista ehdokkaista tuli Kiinasta, mutta ainakaan toistaiseksi ne eivät yltäneet finaaliin. Kaikkiin paitsi yhteen ehdokkaaseen oli tänä vuonna saatavissa ainakin jonkinasteinen sähköistys voimalinjaan. 

Korealaiskonserni on pärjännyt äänestyksessä aiemminkin hyvin, sillä viime vuonna voittajana palkittiin Kia Niro. Tänä vuonna oli tosin ensimmäinen kerta, kun Hyundain malli eteni toiselle kierrokselle napaten heti voiton. 

Vuoden Auto Suomessa 2024 -lopputulos:

1. Hyundai Kona (174 p.)
2. Mercedes-Benz E-sarja (167 p.)
3. Volkswagen ID.7 (153 p.)
4. Toyota Prius (141 p.)
5. Kia EV9 (128 p.)
6. Peugeot 408 (92 p.)

Lue myös:

    Uusimmat