Tässä on uusi Land Rover -älypuhelin

Land Rover on tunnettu legendaarisena maasturimerkkinä. Nyt brändi tulee jälleen myös älypuhelimiin. Land Roverin puhelinmarkkinoille tuo Bullitt Group, joka on aiemmin tunnettu Cat- ja Kodak-puhelimistaan.

Land Roverille sopivasti ensimmäisessä älypuhelimessa Land Rover Exploressa on panostettu kestävyyteen. Puhelin on pölyn- ja vedenkestävä (IP68-luokitus) sekä sen pitäisi kestää pudotukset 1,8 metrin korkeudelta (MIL-STD-810G). Land Rover Explore toimitetaan tehtaalla asennetun näyttösuojan kanssa.

Puhelimen suunnittelun kerrotaan tapahtuneen läheisessä yhteistyössä Land Roverin kanssa. Designissa kerrotaan myös olevan viitteitä Land Rover Discovery -maasturimallista. Rei’itetystä etumaskista muistuttava yksityiskohta etupuolen alareuna erottuukin joukosta älypuhelimissa.

Land Rover Exploren merkittävin erikoisuus älypuhelimena ovat vaihdettavat lisäkuoret, joita on toistaiseksi esitelty kolme kappaletta:

  • Puhelimen mukana toimitettava Adventure Pack, joka parantaa GPS-paikannuksen signaalia sisältämällään 25 millimetrin keraamisella GPS-antennilla sekä sisältää 3 600 milliampeeritunnin lisäakun. Lisäksi mukana on ViewRangerilta korkeuserot sisältävät kartat.
  • Bike Pack, joka mahdollistaa kiinnityksen pyörän runkoon tai ohjaustankoon
  • Battery Pack, joka tuo 4 370 milliampeeritunnin lisäakun

Myös lisäkuoret ovat pölyn- ja vedenkestäviä (IP68).

Itse Land Rover Explore -puhelimesta löytyy jo myös kookas 4 000 milliampeeritunnin akku. Puhelimen muita ominaisuuksia ovat 5 tuuman näyttö 1920×1080 pikselillä ja Corningin Gorilla Glass 5 -lasilla, 16 megapikselin taka- ja 8 megapikselin etukamera, MediaTekin kymmenytiminen 2,6 gigahertsin Helio X27 -järjestelmäpiiri, 4 gigatavua RAM-muistia, 64 gigatavua sisäistä tallennusmuistia ja microSD-muistikorttipaikka, 4G-mobiiliverkkoyhteys sekä kaksi SIM-korttipaikkaa.

Käyttöjärjestelmäversiona on aluksi vielä Android Nougat, mutta päivitys uudempaan Oreoon on tulossa.

Land Rover Explore on tulossa markkinoille huhtikuussa 649 euron hintaan. Erikseen myytävien Bike Packin tai Battery Packin hinnasta ei ole vielä tarkkaa tietoa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja