Tass: Venäläisnainen pidätettiin Suomessa USA:n pyynnöstä

Venäjän kansalainen on pidätetty Suomessa Yhdysvaltojen pyynnöstä, Venäjän Suomen-suurlähetystön konsuliosasto kertoi torstaina uutistoimisto Tassin mukaan.

Suurlähetystön mukaan pidätys tapahtui 15. joulukuuta Helsinki-Vantaan lentoasemalla. Vuonna 1988 syntynyt venäläisnainen oli matkalla Pietarista Espanjaan.

Suomen viranomaiset ilmoittivat pidätyksestä samana päivänä Venäjälle ja kertoivat, että naisesta oli Interpolin etsintäkuulutus.

Naisen mukaan Yhdysvallat syyttää häntä huumeiden salakuljetuksesta ja rahanpesusta, joka olisi tapahtunut vuosina 2013–2016 hänen asuessaan Yhdysvalloissa. Nainen sanoo olevansa syytön.

Yhdysvaltojen on esitettävä Suomen viranomaisille todisteita syytteiden tukemiseksi tammikuun 29. päivään mennessä. Sen jälkeen Suomen viranomaiset päättävät joko naisen vapauttamisesta tai luovutuksesta Yhdysvaltoihin.

Suurlähetystön mukaan Suomea on pyydetty kiinnittämään erityistä huomiota naisen terveyteen, sillä hänellä on auto-onnettomuudessa saatuja vammoja. Naista pidetään Vantaan vankilassa.

Lue myös:

    Uusimmat