TaSa: Tämä bonuskortti antaa parhaat edut

Taloussanomat selvitti, mikä kauppojen bonuskorteista tuo perheelle parhaat säästöt.

Kuinka monta bonuskorttia lompakostasi löytyy? Suurimmassa osassa talouksia on käytössään ainakin yksi kortti, sillä hintojen noustessa jatkuvasti ne säästävät perheen arkimenoja.

Taloussanomien selvityksen mukaan nelihenkinen perhe voi menettää jopa 600 euroa rahaa vuodessa, mikäli se ei käytä kauppojen kanta-asiakaskortteja, mutta asioi kaupoissa, joilla on kanta-asiakasjärjestelmät.

Kauppojen korttien antamia etuja on vaikea vertailla keskenään. S-ryhmän vihreä bonuskortti nousee kuitenkin ykköseksi usealla mittarilla, kuten maksuaika- ja luottokorttina, sekä bonuskertymän mukaan laskettuna. Taloussanomien laskelman mukaan Lidl on kaupoista selkeästi halvin, vaikka käytössä ei olekaan minkäänlaista korttijärjestelmää.

Taloussanomien haastattelema Rahatiedon toimitusjohtaja Seppo Rekonen muistuttaa, että etukorteilla ostaminen ei välttämättä tuo halvinta lopputulosta, sillä ne sitovat kuluttajan ostamaan tuotteet tietyistä paikoista.

– Esimerkiksi espoolainen perheenäiti, joka käy lähikaupassa kotimatkalla ostoksilla ja hankkii perustarpeita perheen ruokapöytään, voi huomaamatta maksaa lähikauppaansa enemmän kuin naapurikaupassa. Toisaalta vaihtoehtoisten kauppojen etäisyys voi myös olla este ostospaikan vaihdolle tai sitten pitäisi kerralla ostaa useamman päivän perustarpeet. Myös se, mitä ostaa, vaikuttaa eri kauppojen väliseen hintajärjestykseen, Rekonen kertoo Taloussanomien haastattelussa.

Taloussanomien laskelman bonuskorttien hyödyllisyydestä löydät täältä.

Kuvat: Lehtikuva

(MTV3)

Lue myös:

    Videot

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja