Tarkasta ohjeet: Näin pidät seksivälineistäsi huolta!

Nykyaikana seksivälineiden valikoima on laaja. Kun materiaaleja kehitetään koko ajan lisää, saattaa lelujen huoltaminen olla haastavaa. Lue neuvot seksivälineesi huoltoon!

Seksivälineiden huolto pitää sisällään monta eri vaihetta. Kun hoidat ne kaikki rutiininomaisesti, pidennät tuotteidesi käyttöikää.

Ennen käyttöä

Heti ostettuasi välineen, tarkasta, että se on kunnossa. Onko välineessäsi suuria saumoja, jotka saattaisivat vahingoittaa sinua? Näyttääkö värimuunnos tai haalistunut kohta omituiselta? Olisiko tuotteesi saattanut altistua kuumuudelle? Seksivälineessä ei myöskään saisi olla repeämiä.

Jos lelusi on valmistettu akryylistä, lasista tai muovista, katso, ettei pinnassa ole halkeamia. Tarkastathan myös lelusi muoviset osat, kuten esimerkiksi kahvan tai patterikotelon.

Kun olet varustellut tuotteesi uusilla pattereilla, on se valmis!

Jos tuotteessasi ilmenee ongelmia tai mieltäsi askarruttaa jokin kysymys, ota yhteys paikkaan, josta sen ostit.

Käytä oikeanlaista liukastetta

Oikeanlaisen liukasteen valitseminen auttaa pitämään seksilelusi toimintakuntoisena ja parantaa sen nautinnollista käyttöä. Vesipohjaisia liukasteta voi käyttää kaikenlaisten seksilelujen kanssa.

Silikoniliukasteita ei saisi koskaan käyttää silikonista valmistettujen seksilelujen kanssa. Silikoni ei myöskään sovi ihoa jäljitteleville valmisteille.

Älä koskaan käytä öljypohjaista liukastetta öljystä valmistetun jelly-välineen kanssa. Öljypohjaista tuotetta ei tulisi käyttää myöskään kumin tai lateksin, esimerkiksi lateksikondomien kanssa, sillä se haurastuttaa lateksia.

Vinkki seksilelun jakamiseen

Jos jaat seksilelun kumppanisi kanssa tai käytät sitä monipuolisesti vaikka vain itseesi, pitää se puhdistaa huolellisesti infektioiden ja bakteeritartuntojen välttämiseksi. Paras tapa tähän on käyttää kondomia seksivälineen päällä.

Kondomi pidentää lelusi käyttöikää ja suojaa sinua.

Varastoi oikein

Säilytä seksilelujasi paikassa, jossa ne ovat toisistaan erillään, kylmässä, viileässä ja pois lasten ja eläinten luota. Paikka ei saa olla likainen tai pölyinen. Poista leluista patterit ennen niiden säilömistä. Kun olet poistanut patterit, eivät ne voi vuotaa, kulua loppuun tai pilata lelua.

Lelujen tulee olla täysin kuivia ennen säilömistä, jotta ne eivät homehtuisi.

Pidä lelut toisistaan erossa esimerkiksi käärimällä ne pehmeään kankaaseen (t-paitaan tai sukkaan), koska jotkut materiaalit eivät saa olla kosketuksissa toisiinsa. Kosketus saattaa aiheuttaa sulamista tai värimuunnoksia.

Vältä suoraa auringonvaloa ja liiallista kuumuutta, jotta tuotteet eivät sulaisi tai kuivettuisi. Säilyttämisen pitäisi tapahtua viileässä, kuivassa ja pimeässä paikassa, kuten esimerkiksi vetolaatikossa. Äärimmäinen kylmyyskään ei tee hyvää leluille.

Muista puhdistaa välineesi aina ennen säilömistä ja käyttöönottoa.

Vaihdon aika?

Mikään väline ei kestä ikuisesti, ja jotkut kovassa käytössä olevat saattavat mennä rikki nopeastikin. Jätä hyvästit lelullesi, jos sen mekaaniset toiminnot hidastuvat tai lakkaavat toimimasta patterienvaihdon jälkeenkin. Jos lelussasi on halkeamisia tai hometta, on siitä myös luovuttava. Jos patterit ovat syövyttäneet lelusi, ei sitä voi myöskään enää käyttää.

Voit verrata lelujasi kenkiisi: mitä enemmän käytät niitä, sitä nopeammin ne kuluvat loppuun.

Puhdistus

Säännöllinen puhdistus on välttämätöntä kaikille seksivälineille. Muista pestä lelusi ennen ensimmäistä käyttöä ja välittömästi jokaisen käytön jälkeen. Älä päästä vettä patterikoteloon tai elektronisille osille.

Seksileluja puhdistettaessa pitäisi niiden materiaali huomioida. Silikonistavalmistetut lelut voi puhdistaa keittämällä, kunhan niissä ei ole pattereita sisällä. Lelua keitetään 2–3 minuutin ajan. Ne voi myös pestä saippualla ja vedellä. Pesun jälkeen anna lelun kuivahtaa avoimessa tilassa.

Muoviset, akryyliset tai lasiset lelut voi pestä lämpimällä vedellä ja antibakteerisella käsisaippualla. Jos lelut haluaa sterilisoida, voi ne käydä läpi alkoholiin upotetulla pumpulitupolla. Toimenpiteen jälkeen ne olisi hyvä huuhdella runsaalla vedellä. Jos akryyli- tai lasilelu ei sisällä pattereita, voi sen keittää kuumassa vedessä.

Kumista, lateksista tai jellystä valmistettu seksiväline on huokoinen, joten se pitää pestä hyvin lämpimällä vedellä ja saippualla ja huuhdella huolellisesti niin, ettei saippuasta näy jälkeäkään. Tuotteeseen jäänyt saippua voi hajottaa sitä tai aiheuttaa sinulle vaivoja. Erityisesti tällaisista materiaaleista valmistettujen lelujen kanssa on hyvä käyttää kondomia.

Ihoa jäljittelevät materiaalit pitäisi pestä lämpimällä (ei koskaan kuumalla) vedellä ja nestemäisellä antibakteerisella saippualla ja antaa kuivua. Kun tuote on kuiva, voi sen päälle ripotella yleensä mukana tulevaa uudistavaa ainetta tai maissitärkkelystä. Älä käytä talkkia tai puuteria.

Koska seksivälineet ovat ihosi lisäksi kosketuksissa myös intiimeihin osiisi, niiden puhdistaminen on erittäin tärkeää. Olethan ottanut selville allergiasi ja yliherkkyytesi?

Muista myös...

  • Jos olet heittänyt tuotteesi paketin roskiin, etkä muista enää, mistä materiaalista se on tehty, paras tapa sen puhdistamiseen on käyttää lämmintä vettä ja mietoa saippuaa ja antaa tuotteen kuivua avoimessa tilassa.
  • Vaikka hieromasauvasi olisi vesitiivis, voi astianpesukoneeseen laittaa ainoastaan sellaisen tuotteen, joka ei sisällä pattereita, ja on valmistettu silikonista. Tällaiset seksilelut voi myös keittää. Patterillisia tai elektronisia leikkivälineitä ei ikinä saa upottaa veteen.
  • Jos ihosi on herkkä, käytä silikonipohjaisia tuotteita, jotka voi puhdistaa keittämällä. Näin vältyt saippuan käytöltä puhdistuksessa.
  • Seksilelun kanssa kannattaa käyttää kondomia, jotta sen käyttöikä pitenisi. Kumi, lateksi, pehmeä jelly ja muut materiaalit, jotka jäljittelevät oikeaa tuntua, on vaikeampi puhdistaa huolellisesti, joten kondomi päällä suojaa lelua. Kondomi suojaa myös sinua saamasta bakteereita, joita lelussa mahdollisesti on. Jos kondomi on liukastettu, et myöskään tarvitse erillistä liukastetta.


Lue myös:


Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja