Mainos

Tarjoilija pakotettiin käyttämään korkokenkiä töissä – ystävä julkaisi karmean kuvan naisen jaloista

Kanadalainen nainen ei saanut esimieheltään sympatiaa osakseen, vaikka kärsi kovista kivuista.

Ystävänsä jaloista kuvan Facebookissa julkaissut Nicola Gavins kertoo tarjoilijaystävänsä työskennelleen suositun Joey Restaurants -ketjun palveluksessa Albertassa, Kanadassa.

Gavins kritisoi Facebook-julkaisussaan, että naistarjoilijoiden on pidettävä työssään aina korkokenkiä, ellei se ole terveydellisistä syistä erikseen kielletty. Kuvan jalat kuuluivat 21-vuotiaalle naiselle, joka kertoi totelleensa esimiehensä käskyjä, kunnes hänen jalkansa olivat veren peittämät.

Jos kuva ei näy, katso se täältä.

Nainen kertoi uutiskanava CBC:lle, että häneltä irtosi myös kaksi varpaankynttä.

Nainen vaihtoi kesken työvuoronsa kivuliaat kenkänsä mataliin, mutta kynnen irtoamisestakaan ei herunut sympatiaa. Vuoropäällikkö ilmoitti, että korot olisi oltava jalassa taas seuraavan työvuoron alkaessa. Vain lääkärintodistus kuulemma oikeuttaisi pitämään mukavampia kenkiä työvuorossa.

Tämän kuultuaan nainen irtisanoutui.

Nainen kertoo tottuneensa korkokengillä kävelyyn, mutta pitkä työpäivä oli yksinkertaisesti ollut jaloille liian raskas.

Ravintolaketju vastasi kritiikkiin sanomalla, että kyseessä oli väärinymmärrys pukeutumisohjeista. Työntekijöillä on tarkat pukeutumisohjeet, mutta korkokengät eivät ketjun mukaan ole pakolliset.

– Kengät voivat olla matalat, kiilakorolliset tai korolliset. Koron korkeus ei kuitenkaan saa olla yli 6,4 senttimetriä, kommentoi ravintolaketjun viestintäpäällikkö Sasha Perrin CBC:lle.

Irtisanoutunut nainen kertoi olleensa muutenkin tyytymätön ravintolaketjun toimintaan. Nainen ei ollut muun muassa saanut palkkaa sovitusti perehdytyksensä ajalta. Yllättäen palkka kuitenkin maksettiin muutama päivä kuvan julkaisun jälkeen.

Lähde: CBC

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja