Mainos

Tarja Turunen muuttaa pysyvästi Espanjaan: "Tyttärellämme on jo kieli hallussa"

Tarja Turunen on asunut perheineen pitkään Argentiinan pääkaupunki Buenos Airesissa. Ensi vuonna edessä on suuria muutoksia.

Entinen Nightwish-laulaja Tarja Turunen kertoi viime kesänä, että perheen suunnitelmissa siintää muutto Eurooppaan. Nyt hän kertoo MTV.fille, että tukikohta on löytynyt Espanjan etelärannikolta Malagan kupeesta.

– Emme ole vielä muuttaneet pysyvästi, mutta siellä meillä on vuokrakämppä. Työni puolesta en pysty vielä muuttamaan vakituisesti ja tyttö aloittaa peruskoulun vasta ensi vuonna. Koulu alkaa siellä jo viisivuotiaana, eli hurjan paljon aikaisemmin kuin täällä. Sitten on edessä pysyvämpi muutto ja toivottavasti myös talonrakennusprojekti on saatu aluilleen, Turunen kertoo.

Espanja valikoitui tulevaksi kotimaaksi etenkin kielen vuoksi.

– Toki Euroopassa on monia muitakin maita, joissa asuisimme mielellämme. Tyttärellämme on jo espanjan kieli hallussa isänsä kautta ja samoin minulla. Kävimme etsimässä kotia myös esimerkiksi Italiasta, mutta siinä olisi tullut taas yksi kieli lisää kaikille, Turunen naurahtaa. 

Turusen manageripuoliso Marcelo Cabuli on kotoisin Argentiinasta ja perhe on asunut pitkään maan pääkaupunki Buenos Airesissa. Kielen lisäksi Espanjassa on kotoisalta tuntuva kulttuuri ja valoa riittää ympäri vuoden. 

– Erittäin tärkeä pointti on myös se, että Malagan lentokentältä on erittäin hyvät yhteydet joka paikkaan. Minun on mentävä kun on mentävä. On tärkeää, ettei lentokentälle tarvitse ajaa 50 tuntia ja konetta vaihtaa useampaan kertaan, Turunen toteaa.

Joulun perhe viettää vielä Buenos Airesissa.

– Minulle on ollut todella tärkeää, että tyttäremme Naomi on saanut suomalaisen jouluperinteen, Turunen kommentoi lisäten, ettei joulunvietto ole aina kulttuurien välillä sukkuloivan perheen arjessa kovin yksinkertaista.

Tarja Turunen vieraili maanantaina 19. joulukuuta Huomenta Suomessa kertomassa muun muassa perheen joulusuunnitelmista. Katso haastattelu kokonaisuudessaan alta!

9:35

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja