Tappara on kiinnittänyt kesällä liudan nimekkäitä pelaajia – Sami Kapasen mielestä yksi on silti ylitse muiden: "Hän on joukkueen sydän ja sielu"

6:42
"Hän on joukkueen sydän ja sielu" – Asiantuntija Sami Kapanen arvioi Tapparan alkavan kauden joukkueen iskukykyä.

Tappara jatkoi viime kaudella vahvaa suorittamistaan SM-liigassa. Kaudesta 2012–2013 lähtien seitsemän vuotta peräkkäin mitaleille yltänyt joukkue oli runkosarjassa toisena, kun koronavirus katkaisi kauden maaliskuussa. Lopulta Tapparan runkosarjasijoitukseksi arvottiin kolmas, kun Lukko ohitti tamperelaiset pistekeskiarvon perusteella.

Tappara menetti kauden jälkeen tukun avainpelaajiaan, kun muun muassa ykkössentteri Tyler Morley, maalitykit Jere Karjalainen ja Niko Ojamäki sekä luottopuolustaja Veli-Matti Vittasmäki jättivät seuran.

Korvaajiksi on hankittu mielenkiintoisia pelaajia. Hyökkäyksessä paljon lasketaan Tshekin tasavallasta tulevien Jiri Smejkalin ja Michael Spacekin varaan. Puolustuksessa saman maan Michal Moravcikille on varattu suurta roolia.

Ne kannattajille mieluisimmat hankinnat taisivat kuitenkin olla jo ennalta tuttuja. Maalivahti, niin ikään tshekki, Dominik Hrachovina palasi Tampereelle, kuten myös joukkueen sen kahteen viimeismpään mestaruuteen kipparoinut Jukka Peltola.

Asiantuntija Sami Kapanen odottaa Peltolalta jälleen suuria tekoja.

– Hän on ollut iso osa joukkueen menestystä menneinä vuosina, enkä näe, miksei tulisi olemaan sitä tulevaisuudessakin. Hän on joukkueen sydän ja sielu monella tapaa. Tulee jälleen esimerkillään johtamaan joukkuetta. Tappara on yksi vahvoja ennakkosuosikkeja myös tänä vuonna.

Peltola saa jälleen rintaansa kapteenin c-kirjamen. Peltolan ollessa parin vuoden KHL-kierroksella kapteenin c:tä kantoi Kristian Kuusela.

Kapasen mukaan kokeneet Peltola, 32, ja Kuusela, 37, lukeutuvat tulevallakin kaudella joukkueen avainpelaajiin. Johtajuuden lisäksi odotuksissa on myös tulosta.

– Hedän varaan on laskettu paljon. He ovat siihen tottuneet, ovat oppineet kantamaan vuosi toisensa jälkeen vastuuta ja vaativat itseltään onnistumisia. En näe, että mikään muuttuisi sen suhteen, Kapanen sanoo.

– Kokeneella pelaajalla on vuosi vuodelta omat haasteensa pitää tasoa yllä. He ovat siinä vaiheessa uraa, että kykenevät sen tekemään.

Kokeneita pelaajia Tapparassa kirittävät nuoret lahjakkuudet, kuten Kristian Tanus, Kasper Simontaival ja Kärpistä Tampereelle siirtynyt Petteri Puhakka.

– Tulee nuorempaa polvea, joka alkaa haastaa ja tulee tukevana pelaajana rinnalle. Tappara on vahva kokonaisuus.

Tappara on kuluneen kesän hankinnoissaan kääntänyt katseensa vahvasti Suomen rajojen ulkopuolelle. Jo mainittujen lisäksi joukkueeseen ovat liittyneet puolustajat Eric Norin ja Blake Parlett. Kaikkiaan Tapparan listoilta löytyy yhdeksän ulkomaalaispelaajaa.

– Tappara on osoittanut menneinä vuosina, että se tekee taustatyöt todella huolellisesti. Siellä on laatua luvassa ulkomaalaisten osalta, Kapanen uskoo.

SM-liiga käynnistyy 1. lokakuuta.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja