Tappara-luotsi Jussi Tapolalta tärkeä huomautus Suomi-kiekon tulevaisuudesta – "Ei saa päästää karkuun"

3:40
Jussi Tapola piti tärkeän puheenvuoron suomalaisen jääkiekon tulevaisuudesta.

Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola oli ylpeä omiensa suorituksesta, vaikka CHL-finaali päättyikin tappioon. Tapola korostaa, että suomalaisseurojen on löydettävä keinoja pysyäkseen taloudellisesti muiden Euroopan sarjojen vanavedessä.

Tappara eteni upeasti CHL-finaaliin asti, mutta kirvesrinnat joutuivat toteamaan Röglen finaalissa paremmakseen. Tappiosta huolimatta päävalmentaja Jussi Tapola oli ylpeä omiensa suorituksesta. Finaaliin pääseminen vaatii CHL:ssä paljon.

– Tässä kilpailussa on tosi vaikea päästä finaaleihin, välieriin tai ylipäätään playoffpeleihin. Tässä on kaikki Euroopan parhaat joukkueet, Tapola toteaa.

Tapola piti finaalin jälkeen painavan puheenvuoron suomalaisen seurajääkiekon tulevaisuudesta. Tällä hetkellä Suomi on jo jäänyt muiden huippusarjojen taakse taloudellisesta näkökulmasta. Tämä luo muille kilpailuedun suomalaisseuroja vastaan.

– Jos katsomme ulkomaalaisten joukkueiden budjetteja, ne ovat kaksinkolminkertaisia meidän pelaajabudjetteihimme verrattuna. Se tarkoittaa yleensä sitä, että heillä on mahdollisuus vahvistaa joukkuetta ja saada Euroopan ja Pohjois-Amerikan kärkipelaajia sinne.

Tappara-luotsi painottaa, että Suomen on löydettävä keinoja, jolla rahavirtaa ja pelaajabudjetteja pystyttäisiin kasvattamaan myös kotimaassa. Liikaa etumatkaa ei muille huippusarjoille ja -seuroille voi enää antaa.

– Siinä kilpailussa Suomen liigan pitäisi pystyä pysymään mukana. Toivotaan, että löytyy keinoja, millä niin tapahtuu. Nyt pysymme viisikkopelillä ja omalla harjoittelulla. Toki meilläkin on hyviä pelaajia. Mutta Euroopan isoja joukkueita ei saa päästää karkuun, Tapola painottaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja