Tappara-ikoni muistelee "sillä rajalla" kulkeneita pudotuspelikeväitä Lukkoa vastaan – "Hänen kanssaan olin ongelmissa monta kertaa"

SM-liigan välierät alkavat torstaina – Pekka Saravo käy läpi ennakkoasetelmat 7:29
SM-liigan välierät alkavat torstaina – Pekka Saravo kävi Uutisaamussa läpi ennakkoasetelmat

Tappara-legenda ja Lukko-kohtaamisten konkari Pekka Saravo on vakuuttunut, että tunteet läikkyvät torstaina käynnistyvässä joukkueiden välieräsarjassa. Niin on tapahtunut takavuosinakin.

Lukko ja Tappara ovat tavanneet liigahistorian varrella pudotuspeleissä seitsemän kertaa. Tamperelaiset etenivät jatkoon jo vuosina 1988 ja 2001, mutta 2010-luvulla Lukko aukesi Tappara käsittelyssä kaikkiaan viidesti. Saravo oli jälkimmäisellä ajanjaksolla tärkeä pala Tapparan pelaajarunkoa.

Vaikka osa sarjoista ratkesi selvinkin numeroin, Saravo painottaa, ettei joukossa ollut yhtään helppoa ottelua.

– Väännöt olivat todella fyysisiä. Joku vuosi mentiin jo sillä rajalla, että meneekö jo vähän yli, Saravo sanoo ja viitannee keväällä 2015 seitsemänteen otteluun venyneeseen välieräsarjaan, jolloin Tappara nousi 1-3-kuilusta finaaleihin, Saravo muistelee.

– Täytyy sanoa täysin positiivisessä mielessä, että arvostan suuresti yhä Lukossa pelaavaa Toni Koivistoa. Hänen kanssaan olin ongelmissa monta kertaa.

Ottelusarjoja Lukko ei ole onnistunut Tapparalta viemään, mutta vuoden 1994 pronssiottelusta on myönteinen muisto. Tuolloin Lukko poimi himmeimmät mitalit jatkoajan jälkeen maalein 3-2.

Saravo ei osaa arvioida, muodostuiko Tapparalle 2010-luvulla yliote Lukosta. Se on asia, jota pitäisi tiedustella Raumalta.

– Keskinäinen historia niissä kohtaamisissa auttoi siinäkin mielessä, että ei Lukko ollut myöskään ei-toivotuin vastustaja. Täytyy muistaa, että jos joku joukkue on joskus toivotumpi vastustaja kuin toinen, se ei tarkoita sitä, että se vastustaja olisi silti helpompi. Päinvastoin. Kun Lukko tuli vastaan, tiesi, millaisia peleistä tulee ja pystyi antamaan kaikkensa.

– Kaikki sarjat ovat olleet hienoja, ja niiden käyttäminen hyväksi on nyt tavallaan yksi Tapparan mahdollisuuksista. Toisaalta kääntäen, nyt kun Lukon puolella haetaan täysosumaa, tämä on yksi ylitettävä porras.

Aiemmin C Moren toinen asiantuntija Ismo Lehkonen arvioi Pekka Virran rakentaneen Lukolle pelitavan, jonka avulla se voisi Tapparan vihdoin ja viimein nujertaa. Tänä vuonna tamperelaiset ovat Saravonkin mukaan ehdottomasti haastajia.

– Lukko on tämän sarjan paras joukkue, mutta pudotuspelisarjat ovat aina ihan omanlaisiaan. Tapparan ja Lukon keskinäiset kohtaamiset ovat tältä vuodelta tasan 2-2. Ihan varmasti on tulossa kova sarja.

Lue myös:

    Uusimmat