Mainos

Tanssikonkarit pelkäävät ulkomaalaisten opettajien puolesta

Tanssin ammattilaiset toivovat tarkkuutta opettajien rekrytointiin. Aihe on noussut kuumaksi puheenaiheeksi, kun Pirkanmaalla toimineita tanssinopettajia epäillään useista naisiin ja tyttöihin kohdistuneista seksuaalirikoksista.

Tanssinopettaja Marco Bjurströmin Step Up -tanssikoulussa kaikilta tanssinopettajilta pyydetään rekrytointivaiheessa rikostaustaote.

– Siitä selviää, onko henkilöllä taustallaan jotain, mikä estäisi toimimasta lasten ja nuorten kanssa. Tämä käytäntö pitäisi ehdottomasti olla käytössä koko tanssialalla, Bjurström miettii lisäten kuitenkin, ettei pelkkä rikostaustaotteen näyttäminen kerro kaikkea.

– Se kertoo vain, jos ihmisellä on tuomioita. Mutta se, että ote pyydetään, kertoo jo paljon koulun toiminnasta ja moraalista.

Myös tanssikoulu Footlightin rehtori Taina Schorin-Keltto penää varovaisuutta opettajien rekrytointiin.

– Alalla on kuitenkin niin paljon erilaisia tanssikouluja. Meidän tanssikoulumme on taiteen perusopetusta antava oppilaitos, joka on tarkassa seurannassa. Mutta on tanssikouluja, joissa näin ei ole. Painotan, että on vanhempien vastuulla katsoa, minkälaiseen kouluun lapsi viedään - ja olla mukana lapsen harrastuksessa.

Pelko ulkomaalaisten opettajien puolesta

Kummatkin tanssin ammattilaiset pelkäävät, että Pirkanmaan tapaus leimaa ulkomaalaisia tanssinopettajia. Sosiaalinen media pursuaa jo vihapuheita asian tiimoilta.

– Kaikista surullisinta ovat nämä teot, ja että joku on niiden kohteena, sitä ei voi käsittää. Mutta toinen surullinen asia on se, että leimataan kaikki, jotka eivät ole Suomessa syntyneitä. Kautta aikojen tanssijat ovat liikkuneet maasta toiseen ja tehneet kulttuurivientiä. Suomen tanssikulttuuri olisi paljon köyhempää, jos meille ei olisi tullut pedagogeja muista maista, Bjurström sanoo.

– Jos tällaista tekee, ihmisessähän on hämminkiä. Ei se riipu siitä, mistä maasta hän tulee. Suomalaistenkin seasta löytyy pahoja ihmisiä, Bjurström jatkaa.

– Meidän koulumme on yhteistyössä New Yorkin tanssikoulun kanssa, ja meillä on jatkuvasti vierailijoita ja ulkomaalaisia opettajia - jotka ovat aivan varmasti täysiä ammattilaisia, sanoo Footlightin rehtori Schorin-Keltto.

Sekä Bjurström että Schorin-Keltto toivovat, että Pirkanmaan tapaus saadaan nopeasti selvitettyä.

– Toivotaan, että tämä rauhoittuu nopeasti, eikä asioita liiotella. Pelkään kaikkien hyvien opettajien puolesta - jos joku sattuukin olemaan tummaihoinen, että jengi sitten hyökkää kimppuun ja huutelee, että sinäkin oot varmaan semmoinen. Tekijät telkien taakse ja rangaistukset heille, Bjurström päättää.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.