Kohupeluri istui puoli kautta pelikiellossa – debytoi tänään MM-jäällä: "En halua puhua siitä"

Yhdysvaltain joukkueessa jääkiekon MM-kisoissa pelaava Shane Pinto sai viime syksynä mammuttimaisen 41 ottelun pelikiellon NHL:ssä.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Suomi–Tanska ma 20.5. klo 21.20. Studio käyntiin jo klo 20.30!

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla. MTV Katsomossa ottelut maksullisilla tilauksilla. Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla.

Ottawa Senatorsia edustanut Pinto, 23, sai lokakuussa jättimäisen pelikiellon, kun hyökkääjä jäi kiinni urheiluvedonlyöntiin liittyvistä rikkeistä. Pelikielto oli yksi NHL:n historian pisimmistä, ja ensimmäinen, joka koski online-vedonlyöntiä.

Todisteita siitä, että Pinto olisi lyönyt vetoa NHL-peleistä ei tutkimuksissa löytynyt. Hän rikkoi säännöksiä muilla tavoin.

Jenkkihyökkääjältä meni runkosarjan ensimmäinen puolikas kokonaan ohi. Hän pelasi loppukaudella 41 ottelua tehopistein 9+18=27.

– Opin paljon. Tajusin, miten paljon rakastan tätä lajia. Minulta jäi 41 peliä väliin. Se on pitkä aika olla itsekseen. Olen kasvanut, kypsynyt ja oppinut virheistäni, Pinto sanoo Aftonbladetille

– En halua puhua siitä sen enempää, mutta olen tietysti iloinen, että se on ohi. Olen siirtynyt eteenpäin ja katson tulevaisuuteen. 

Pinto kertoo saaneensa yhteydenottoja muilta NHL-pelaajilta asiaan liittyen. Pelaajat haluavat tarkennusta työehtosopimuksen pykäliin vedonlyöntiä koskien. 

Pintolla ei ole sopimusta ensi kaudesta Ottawan kanssa. Hän on siitä huolimatta pelaamassa MM-turnauksessa. Kuvio ei ole nykyään kovin yleinen. Usein pelaajat jättävät MM-karkelot tässä tilanteessa väliin loukkaantumisriskin takia. 

– En pelannut tällä kaudella niin paljon pelejä kuin olisin halunnut. En ole niinkään huolissani siitä (sopimuksettomuudesta), olen innoissani, että pääsen pelaamaan USA:n paidassa.

Pinto on tulessa tänään uransa ensimmäisissä miesten MM-kisoissa, kun USA iskee yhteen Ruotsin kanssa Ostravassa klo 21.20. 

Leijonien pelaajat saivat luvan hullutella – Jesse Puljujärvi johti joukkoja 0:25
Leijonien pelaajat saivat luvan hullutella – Jesse Puljujärvi johti joukkoja


 

Lue myös:

    Uusimmat