Tanssikoulun opettajista roppakaupalla uusia yhteydenottoja poliisille

Poliisi on saanut toistakymmentä uutta yhteydenottoa pirkanmaalaiseen tanssikouluun liittyvässä seksuaalirikosjutussa. Yhteyttä ottaneissa on sekä mahdollisia uhreja että heidän lähipiiriään.

Keskiviikkona kerrottiin, että tanssikoulun kolmea työntekijää epäillään seksuaalirikoksista. Poliisin tutkimusten mukaan enemmistö uhreista on alaikäisiä.

– Yhteydenottoja tulee koko ajan. Ne ovat lähinnä uhreilta mutta vinkkejä tulee myös ulkopuolisilta, joiden mukaan asiaa kannattaa kysyä esimerkiksi kaverilta tai tämän kaverilta. Ilmeisesti tällaista on ollut tiedossa ystäväpiireissä, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jari Kinnunen.

Hänen mielestään on ymmärrettävää, että seksuaalirikosten uhrit eivät aina kerro vaikeista kokemuksistaan muille.

– Nyt on jo huomattu, että tapaus on aiheuttanut monelle henkisiä vaikeuksia. Elämänhallinta, ystäväpiiri ja koulumenestys ovat kärsineet. Moni on joutunut turvautumaan asiantuntija-apuun.

Rikoksista epäillään Tampereella ja Nokialla toimivan tanssikoulu Salsa Pasiónin kolmea opettajaa. Heistä kaksi, vuosina 1980 ja 1987 syntyneet miehet, ovat vangittuna. Toinen heistä vaati vapauttamistaan torstaina, mutta oikeus jatkoi hänen vangitsemistaan. Kolmas, vuonna 1974 syntynyt, on vapaalla jalalla.

– Meillä on viitteitä siitä, että miehet ovat joissain tapauksissa toimineet teoissaan yhtä aikaa.

Opettajien epäillään syyllistyneen muun muassa raiskauksiin ja lapsen törkeään seksuaaliseen hyväksikäyttöön.

Poliisi pyytää yhä yhteydenottoja uhreilta. Niitä voi lähettää osoitteeseen pitkakestoinen.pirkanmaa@poliisi.fi.

(MTV3 - STT)

Lue myös:

    Uusimmat