Ex-toimitusjohtaja joutuu korvaamaan melkein miljoonan euron edestä perusteettomia laskutuksia

Rikoskokonaisuus ajoittuu vuosiin 2014-2019.

Pirkanmaalainen entinen toimitusjohtaja joutuu korvaamaan asiakasyritykselle lähes 900 000 euron perusteettomat laskutukset. Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi perjantaina hänet kahden vuoden ehdolliseen vankeuteen törkeästä petoksesta.

Käräjäoikeuden mukaan Pirkanmaan Huoltocenter teki vuosina 2014–2019 Käyttöautolle lukuisia perusteettomia laskuja, jotka myös maksettiin. Tämä onnistui siten, että yhtiöillä oli voimassa huoltosopimus ja Käyttöauton edustajat olivat antaneet Huoltocenterin edustajille valtuutuksen hyväksyä Käyttöautolle kuuluvat, sopimuksen mukaiset laskut. Perusteeton laskutus koski muun muassa tuntihintojen korotuksia ja huoltopäivityksiä.

Oikeus toteaa tuomiossa, että vankeusrangaistuksen pituuden perusteella tuomion tulisi olla ehdoton. Ehdollista tuomiota puoltaa oikeuden mukaan kuitenkin muun muassa se, että toimitusjohtaja käytti erehdyttämällä saadut varat omiinsa ja asentajien palkkoihin. Palkoista on maksettu verot ja työeläkemaksut.

Tuomittu myönsi poliisitutkinnassa menettelynsä pääosin. Oikeudessa hän kiisti syyllistyneensä tahallisesti rikoksiin. Osan laskutuksesta hän katsoi olleen sopimuksen mukaista. Hänen mukaansa laskuja oli varsin paljon eikä inhimillisen virheen mahdollisuutta ole voitu sulkea pois.

Ehdollisen vankeuden ja korvausvelvollisuuden lisäksi käräjäoikeus määräsi Timo Olavi Alakahrin, 66, neljän vuoden liiketoimintakieltoon sekä suorittamaan 80 tuntia yhdyskuntapalvelua.

Syytettynä oli myös toinen mies, mutta hänen osaltaan käräjäoikeus hylkäsi syytteet.

Lue myös:

    Uusimmat